No se si l'anècdota és certa, o és tracte de realitat alternativa, postveritat o veritat en diferit, però m'en ronda pel cap una atribuïda a Salvador Espriu d'un dia al matí passejava per Sinera i se li va acostar un jove admirador:
Bon dia!, Com anem, mestre?
Espriu se'l va mirar amb cara de pocs o cap amic i li va etzibar:
- Que com anem?, envoltat per la mort i rodejat d'imbécils....

No se si és certa o no, tenia fama de malcarat Espriu, encara que jo de sempre li he vist fila de comptable d'empresa textil. 
Explico aixó, a ran d'uns fets, millor dit d'uns tuits que han rebut aquets matí a Rac1 en el programa del Basté criticant de manera grollera i desafortunada l'actuació dels Amics de les Arts al programa, desqualificant i gairebé insultant-los, com si fossin cul i merda amb en Basté, que feia almenys dos anys que no els entrevistaba, i si bé és cert que en va parlar fa uns dies a ran precisament del seu nou disc, té tot el dret a fer-ho. No dir en un tuit bestieses que si dormen a Rac1 o que no els hi agrada escoltar merda, i altres per l'estil, que no critiquen en canvi a una regidora de mobil·litat Jennifer no recordo el cognom de l'ajuntament de BCN, que parlant dels nous usos de la presó Model, deia tots i totes, veins i veïnes i... capaços i capaces, que això si que és de jutjat de guàrdia.
A mi no m'agraden els Amics de les arts, ni Manel, ni Antonia Font, ni tota aquesta gent que em remet a Battiato i tot sonen igual, però no per aixó se m'acut d'enviar tuits ofensius a Rac1 o a on correspongui, com a molt em queixo aquí, on no em fot cas ningú, de la mateixa manera que no és ja que no m'agradi, és que no suporto Adele, però compte! la cantant britànica ha obtingut 5 grammys i la insuportable per a mi 'Hello' ha estat considerada la millor cançó de l'any, deu ser que no hi entenc o que el jurat del Grammy té el gust al cul, però no per això envio tuits als puestus insultant i menyspreant ningú. I consti en acta que el nou disc dels Amics de les Arts sona molt fresc i diferent.
I és que, dona la sensació que si no ets imbècil o idiota no pots escriure al tuitter, on ja entenc que es fácil escalfar-se i faltar al respecte al personal, per això em vaig donar de baixa, un dia em vaig escalfar estùpidament i en vaig ser conscient. Twitter d'entrada, als polítics se'ls hauria de prohibir ja! no es pot deixar en les seves mans, i no ho dic nomès pel Donald Trump, que el Puigdetrump també és passa sovint de frenada, i als qui no són polítics tambè se'ls hi hauria de prohibir escriure bestieses i insults a Twitter, que no va estar dissenyat, creat per aixó, sinó com a microblogging amb una idea de plasmar idees, poemes, pensaments, aforismes, cultura, vaja, en 140 caràcters.
Us deixo un poema d'Espriu que dona lloc al titol de l'escrit.

TERSITES

Quin delicte no té
cap dret a l’amnistia?
Quin dring ennoblirà
la coixa melodia?

Als caps de reis o grans,
cascavells d’albardans.

S’escalfen tots al sol,
imbècils o poetes
(és el mateix). I em dol
de fer-me amb un mussol
de sangonents urpetes.

Salvador Espriu
Intencions
Per a la bona gent

.