Mariano Rajoy i altres membres del Pp, en cada esdeveniment polític o parlamentari repeteixen una i altra vegada que "Espanya és la nació més antiga d'Europa". Ho ha fet avui una altra vegada comentant el Judici a Quicu Homs.

Fa 500 anys es va crear una unió territorial semblant a l'Espanya actual, gràcies al matrimoni entre Isabel de Castella i Ferran d'Aragó. Però només era una unió dinàstica. Els Reis Catòlics mai van usar el títol de Reis d'Espanya per la senzilla raó que no existia. Aquell territori amb les sevesd quatre llengües, banderes i fronteres difícilment entraria en la definició de nació - entesa com a "sentiment d'identitat comunitari que triga segles a gestar-se.
Recordi, senyor Rajoy, que si existien França, Dinamarca, Suècia, Noruega, Anglaterra, Hongria i Portugal. I també els Regnes i comtats, com el de Catalunya, prova evident que ja existia la identitat catalana abans que l'espanyola, el mateix que l'aragonesa, castellana, lleonesa, etc. Ferran el Catòlic no va ser mai rei de Castella. Ni coronat ni considerat com a tal. I quan va enviduar, en 1504, la cort castellana li va tancar la porta als nassos amb la solemne expressió "vell catalanot, vés-te'n a la teva nació".

Espanya existeix des de 1715

El primer que va fondre totes les corones i es va titular rei d'Espanya va ser el Borbó de la Nova Planta, el 1715. Per aconseguir-ho va haver de conquerir militarment els estats de la corona de Catalunya i Aragó. I reduir-los a la categoria de simples províncies de Castella.

Portugal és la Nació mes antiga, és independent des de 1140.

Doncs això, senyor Rajoy, no costa tant informar-se sobre la nostra Història, o que no sigui que el que en realitat el que vostè vol és repetir una mentida fins que sembli certa i la veritat l'importa un rave o no l'interessa.

I no parlem ja de la seva ignorància amb la cosa lingüistica de Catalunya... o de quan quan la Nació Catalana era un Estat independient, Espanya ni existía...