Abans de començar el partit d'avui entre el Betis i la Reial Societat, ha aparegut un senyor amb un bust d'un senyor amb barret, i un nom: Patrick O'Connell. Qui debia ser? m'he preguntat, San Google i la BBC news, m'han informat de qui era el personatge, del que no en sabia res, i en teoría poc o molt n'havia de saber. Aquesta és la seva història.

"L'excapità del Manchester United i Irlanda que va portar al Real Betis al seu únic títol de Lliga ha estat honrat aquest vespre pel Real Betis. Un bust de Patrick O'Connell s'ha donat a conèixeral club de Sevilla a l'estadi Benito Villamarín abans del partit a casa amb la Reial Societat. Entre els assistents hi habia el seu nét Michael O'Connell de Leigh.
Patrick O'Connell, que va morir en la pobresa a Londres el 1959, també va entrenar a banda del Betis al FC Barcelona. El Fons Memorial Patrick O'Connell va recaptar més de £10.000 per al projecte que ha estat recolzat per alguns dels grans noms del futbol.
Fergus Dowd, un dels organitzadors de l'homenatge, va dir: "Patrick O'Connell va tenir una carrera increïble Era com Brian Clough amb el Nottingham Forest .
"Va agafar al Real Betis de la segona divisió d'Espanya, i va vencer al real Madrid, O'Connell, que va ser el primer jugador irlandès capità del Manchester United, també va ser-ho d'Irlanda al seu primer British Home Championship.
Ex jugador del Belfast, Sheffield i Hull City, anomenat 'Don Patricio' a Espanya, es va unir al Barcelona després d'un període de quatre anys com a entrenador del Real Betis, on va ser el cervell de la seva promoció de la segona divisió abans d'assegurar el títol de lliga el 1935.
Quan el Barcelona gairebé el va entrenar al 1935 fins al 1940 sota la pressió de les forces del general Franco, O'Connell, durant la Guerra civil espanyola portà el FC Barcelona de gira per Nord-amèrica, aconseguint ingressos econòmics pel club i la sortida de molts jugadors a equips forans. 
"Era a Irlanda quan la guerra civil va esclatar. Se li va dir que no havia de tornar però va tornar", va dir Dowd.
"Un escriptor ha dit que en termes de la història de Barcelona el seu nom hauria d'estar allà dalt amb Cruyff, Maradona i Messi." Patrick O'Connell va ser inclòs al pavelló de la fama del club català el desembre de 2015."