AI ALBERTO, ALBERTITO


La petició realitzada ahir per Alberto Fernández Díaz, president del Grup Popular de l'Ajuntament de Barcelona, perquè la ciutat "doni prioritat a aquells refugiats cristians que fugen de la barbàrie de la guerra i de l'integrisme islàmic" és un plantejament no ja reaccionari, sinó medieval. Concretament, de l'època de les croades, entre els segles XI i XIV, que de fet, és on habita el pensament del president del Grup Popular i també de molts dels membres del seu partit.
¿A sant de què se li acut a aquestes altures diferenciar la religió dels que fugen de la guerra i de la fam? ¿A què ve, en un Estat pressumptament aconfessional, donar prioritat a uns creients sobre altres? ¿Per què posar el focus en aquest moment en les diferències religioses? ¿I per què fer-ho en una ciutat oberta com Barcelona, en la qual, per cert, s'ha registrat la manifestació més multitudinària de tot Europa a favor de l'acollida de refugiats?
Ell és així, l'ala dreta, molt a la dreta de la Moncloa, els residus franquistes que encara queden al Pp i que no hi ha manera d'eradicar po que es civilitzin una mica. Clar que amb el germà que té, tampoc ens hauriem de sorprendre. Aquí és el PP el que, des dels temps de Fraga, va agrupar persones de tarannà liberal i democràtic juntament amb els fidels hereus del franquisme sociològic. A aquests últims dirigeix Alberto Fernández la seva ocurrència per donar prioritat a cristians sobre musulmans. Hi ha gent que és al món per que hi hagi una mica de tot, encara que no serveixi per a res, ai Alberto, Albertito, ves-te'n a fer la mà.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Albertitos a banda, és preocupant veure el poc que inquieta als esquerranosos la persecució de cristians, al capdavall, ens agradi o no, som un país de cultura catòlica i cristiana, no m'agrada el plantejament que ha fet aquest senyor però tampoc no m'agraden segons quins comentaris que escolto o segons quins silencis que percebo sobre el tema. Ens hauria estranyat que durant la guerra de Bòsnia els musulmans d'altres països haguessin ofert acollida als perseguits de l'antiga Iugoslàvia de religió musulmana? De fet, se'n van preocupar ben poc.

  ResponElimina
 2. Cert, i es greu, Alcoverro i algun altre ho comenten i denuncien, i no es nou, ja fa temps que es denuncia, a Siria o a Egipte, pero és que ni els mateixos cristians d'aquí semblen gaire preocupats pel tema. almenys no veig que s'en parli massa.

  ResponElimina
 3. Es la ignorancia, pero también edificar con y sobre la ignorancia. Entonces es perversidad y calidad de malévolo. Típico devaneo -aquí me cuesta usar la palabra "pensamiento" o "idea" que me parecen sublimes, con todos sus defectos- del ultra. Sabido es que el PP se nutre de un sector muy importante de franquistas, que hoy llamaríamos ultras, un sistema de devaneos incapaz de avanzar en las ideas modernas, interesado en rascar poder y prebendas, nutrido tanto por lo político como por lo eclesial, aunque no todos esos espacios sean homogéneos. Lo malo resulta cuando se impone uno de ellos, el más rancio y pobre de ideas.

  Francesc, ese tipo de declaraciones descalifica a quienes las pronuncian. Mira Marine LP o un portavoz de los USA diciendo análogas estupideces. Por la boca muere el pez.

  ResponElimina
  Respostes
  1. El que mès molesta és que ho diu no per què ho cregui, sinó per que creu que li convé dir-ho, que encara es pitjor, de fet, es palès que a Espanya no hi ha un partit d'extrema dreta, per que aquesta és ja dins el Pp, i aquest noi n'ès un clar exemple, per aquestes i altres declaracions anteriors.   Elimina
 4. Y yo "comulgo" al 100% con JÚLIA.
  No va , mi criterio, nada equivocada.
  Salut

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada