EL FACTOR HUMÀ


“Los políticos no son necesarios, pero ellos nos convencen de que los necesitamos para resolver los problemas que, sin ellos, no existirían.” ― Fernando Sánchez Dragó  - 

Que quedi clar que no m'agrada ni crec en l'actual sistema parlamentari dels partitocratics, però tampoc crec en l'assemblearis-me que és el més semblant a Can Garlanda. 
Francament, el que em plantejo es si necessitem dels partit polítics, que poc fan i molt ens costen, i de fet, no deixa de ser un sistema de governar-nos antiquat i per tant obsolet, que no té cap sentit ni raó de ser a dia d'avui.
Qualsevol que hagi treballat en una empresa mitjana o gran, sap que perquè aquesta funcioni ha d'haver-hi algú que mani, que gestioni, i per aixó a nivell de País, el que sobra i no cal són els partits política, només calen gestors professionals per gestionar - valgui la redundància - la gestoria. 
Els partits políticis son el gran error, la xacra de la democràcia, el més gran error que ha comés mai aquesta. Si algú és capaç de donar-me una sola raó que justifiqui els partits polítics li prendré en consideració, però no m'el creuré, ni li faré cas, no existeix. Potser en altres époques podien tenir algún sentit, peró actualment com els sindicats, són ens onerosos que no serveixen per a res i a sobre costen molts diners a l'Estat. I de la mateixa manera que desaparegudes les ideologies, actualment no hi ha res que distingeixi un partit de l'altre a banda dels tics que per guió els corresponen, entenc que s'haurien de suprimir ja, que els gestors gestionin les gestories de cada país i un consell de savis vigili als gestors. L'estalvi econòmic seria brutal, i la quantitat de problemes que evitariem enorme, ah! i tot, perquè les coses funcionessin, només caldria, i un gestor en té, una qualitat de la qual els polítics no en saben ni el nom, ni la aplicació  i el seu significat, se'n diu sentit comú, professionalitat i honestedad.
Haig de manifestar però, que la gestoria té també un problema, en el fons el mateix problema que els partits polítics o les religions: el factor humà, i aquest no hi ha déu que l'arregli, i el més segur és que aquesta gestoría acabés en una dictadura si fa no fum com l'actual dels partits polítics.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Comparto el escrito en su totalidad.

  ResponElimina
 2. Ese es el problema, que un gestor de la cosa pública puede acabar como algunos administradores de comunidades de vecinos, haciendo lo que les da la gana, metiendo la mano en la caja (de hecho, algunos gestores que todos conocemos ya lo hacen) y liando las cuentas para que no nos enteremos los de letras, además del riesgo de abuso de poder. Los partidos como tales no son imprescindibles pero son necesarias las diferentes opciones políticas para que la mayoría de los "citoyennes" se sientan representados. Otra cosa es el cachondeo que se traen.
  Saludos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tendría que ser un hombre justo. Los hay, aunque precisamente por ello no están en política. pero haberlos haylos.

   Elimina
 3. Podria ser un govern 'dels millors' però no se sap qui podria triar els millors, per altra banda ja veus qui ho diu, això, 'consejos vendo', quin personatge. La democràcia amb partits pot tenir molts defectes però és el millor del que és possible, en una societat democràtica, ni que sigui democràtica a mitges, les altres provatures han acabat molt pitjor, jo tampoc crec que 'tots' siguin iguals, hi ha mestres lamentables, molts, però de moment l'escola convencional és un invent que va funcionant i l'absència seria pitjor, o així m'ho sembla. Txekhov deia que el món era bonic, el pitjor érem 'nosaltres', el factor humà, efectivament. I sabia perquè ho deia, amb la vida que havia tingut.

  ResponElimina
 4. veig impossible triar els gestors i els savis i tots aquests sense repetir els mateixos defectes del sistema actual...

  ResponElimina
 5. S'han fet moltes provatures, al llarg de la història, i la gran majoria han acabat molt i molt malament

  ResponElimina
  Respostes
  1. d'acord, pero s'hauria de probar, l'actual sistema es un desastre.

   Elimina
 6. Si no som capaços ni de fer funcionar una comunitat de veins...

  ResponElimina
  Respostes
  1. la nostra funciona, d'acord que som 4 gats, i servidor president honorari, atès no ho vol ser ningú, ni els okupes.

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada