Si estem a 1 d'Abril, en uns quants països del món és l'April Fool's, o dia de la mentida, o dia dels innocents. Tot apunta que aquesta celebració té el seu origen en l'any 1582, quan el rei Carles IX va decidir canviar el calendari. Fins llavors, la festa de Cap d'Any se celebrava des del 25 de març (després del començament de la primavera) fins a l'1 d'abril. Però el calendari gregorià va desplaçar la celebració a l'1 de gener. Van ser molts els que van trigar diversos anys a assabentar-se del canvi o els que, senzillament van mantenir una actitud conservadora i van seguir festejant l'1 d'abril, desfermant amb això les burles dels seus compatriotes. Per ridiculitzar-los, es van començar a enviar invitacions a festes inexistents i es van fer populars els acudits sobre ells. Una pràctica comuna era penjar un tros de paper amb forma de peix a l'esquena d'algú com a broma.

L'hàbit de gastar bromes en aquest "dia dels innocents", anomenat April Fool 's Day, es va mantenir durant dècades a França i, al segle XVIII, va arribar fins a Gran Bretanya i Escòcia, que al seu torn ho van transmetre a les colònies americanes. Actualment se celebra al Regne Unit, Estats Units, Escòcia, Portugal... A França i a Itàlia rep el nom del "Peix d'Abril" (Poisson d'avril en francès). I al Brasil és el Dia da mentira.

El problema actual és que entre mentides, intoxicacions, posveritat i manipulació permanent de la informació, cada vegada és més difícil saber que és veritat i que és mentida, de fet com succeïa a Men in Black, on les bones notícies eren als fanzines barats, aqui la veritat no s'ha del buscar a la Razón, ABC, la Vanguardia o el Periódico entre altres, sinó a el Mundo Today, Collonades, o notícias locas, i tot i aixì amb reserves, perquè de fet l'April Fool's o el nostre dia dels innocents, desgraciadament és cada un dels 365 dies de l'any, i fins i tot han aconseguit que hàgim perdut la innocència, la candidesa de penjar el ninot de paper a l'esquena d'altres encara màs innocents que nosaltres. La postveritat ha matat als innocents.