Els comentaris a la xarxa estan a l'abast de tots. El diari noruec NKR beta exigeix ​​als seus lectors, des de finals del passat mes de març, que contestin a tres preguntes abans de comentar un article. "Havíem de fer alguna cosa perquè tothom estigués en el mateix lloc abans de comentar i tingués clar què és el que l'article diu i què és el que l'article no diu", ha comentat el seu director, Stale Grut, a Niemman Lab. els comentaris als articles poden ser tremendament positius afegeix, experts que aporten nova informació, lectors que plantegen dubtes sobre alguna cosa que no ha quedat clar o simplement expressen la seva opinió de manera respectuosa. Però molt sovint la secció de comentaris es converteix en una batalla d'insults i desqualificacions entre els lectors.
Em dóna la sensació que a partir d'ara a NKR rebran molt pocs comentaris, ja que els que insulten i difamen no llegeixen els escrits, es queden amb el títol o amb la intenció preconcebuda sobre el mateix, i no ja nomès per insultar, que aixequi la mà qui no hagi deixat un comentari en un text llarg i li ha hagut de comentar el seu autor que si hagués llegit l'escrit sencer el que ell diu està reflectit en aquest escrit.
La secció de comentaris sobretot en els diaris existeix només per deixar insults i desqualificacions, no importa el text, ni el seu contingut, no es tracta de rebatre o discutir, això està ja superat per a aquest tipus de lectors, del que es tracta és de l'insult sense més, per això deia al principi que a NKR rebran pocs comentaris, llegir l'article sencer obliga a pensar coherentement, a rebatre o aprobar la seva intenció, i els comentaristes habituals no estan per aquesta labor, és queden en el fet impúdic de l'insult sense més.