EUFEMISMES


En plena época en que els eufemismes estàn cínicament a l'alça, no es diuen les coses pel seu nom: el jefe de personal és el responsable de recursos humans, el transportista és el cap de logística, de la mentida s'en diu posveritat, i així podria posar una tirallonga d'eufemismes. N'hi ha tambè pels pobres però en aNglès que cola més: Maria és una 'treinteenager' que comparteix la seva 'minijob' fent 'jobsharing' i guanyant un bon 'sou emocional'. Quan arriba el cap de setmana a Maria li agrada practicar el 'nesting' en la seva Cuqui-mini-casa de 10 metres quadrats i preparar un bon sopar 'frigana' a la calor de la seva braser de cisco de carbó, convidar a algun amic, lluir algun bonic vestit de 'wardrobing' i conversar alegrement sobre el que ha millorat la seva vida des que no es queixa. Si no heu entés ni papa del que acabeu de llegir és que no t'informes mitjançant alguns grans mitjans i encara no t'has assabentat que ser pobre és super cool.
Però no us cal passar ànsia per aquestes coses. Això que acabo d'escriure, efectivament, s'assembla moltíssim al que ha escrit ja un altre senyor. No m'estranyaria gens que la semblança fos quasi literal. Però, ho repeteixo, no per això heu de veure-hi compromesa la vostra originalitat. Aquella semblança és, sempre, pura coincidència. I noteu-ho bé: dues persones només poden coincidir en algun lloc - o en alguna idea - quan vénen d'indrets distints. l'òriginalitat radica, al capdavall, en la procedència. De tota manera, també el plagiari fa el seu paper. Naturalment, si té encert en triar allò que plagia, com servidor en aquest cas a Joan Fuster.
Comparteix:  

Comentaris

 1. María está en plena época de poscastrinación ¡¡¡
  Además la conyuntura es cíclica y eso hace que dependamos más de los flujos estructurales que no de los baremos pasajeros.

  Por otra parte, un buen coaching con formación presencial, quitará de dudas a María, en caso de que necesite de una conversión de créditos, ya sabes que hoy en día el refundig sólo se basa en el trading inteligente.

  Emitir un cordial saludo a la espera del replanteamiento gestual que espero me depares.

  Salut

  (...y tu más....)

  ResponElimina
  Respostes
  1. sorpréndeme su alambicada verborrea aunque la divagaciòn es si zascandilleamos o no las cagabandurrias i escogorciamos los pinrelillos, alambicando las tinajeras, replanteando adecuasdamente los flujos coyunturales de la jodida de la Maria.

   Elimina
 2. Sempre ens queda el remei de retornar als classics, com Josep Plá : "Collonades".

  Alguns obliden que el art de la comunicació es fer-se entendre amb claretat.

  Si el concepte es mes important en sí que la idea que deuria transmetre, es que anem molt malament.

  Bon cap de setmana

  ResponElimina
  Respostes
  1. de fet aixó de la Maria ja ho vaig publicar a Collonades, d'un escrit del diari Público.
   https://kollonades.blogspot.com.es/2017/05/nesting-job-sharing-aixi-et-convencen.html

   Elimina
 3. Malos tiempos para la lírica, buenos para el marketing, las externalizaciones y el business.
  Saludos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. y sucede no solo eso, este uso del lenguaje metafórico llega hasta la obscenidad a nivel político donde lo importante no és lo que se hace sino lo que se dice que se va hacer a bombo y platillo y que luego ni se hace.   Elimina

Publica un comentari a l'entrada