ÚLTIMS ESCRITS
latest

diumenge, 4 de juny de 2017

ELS EXCESSOS DEL RAMADÀ


Així es titula un peculiar article d'Àngeles Espinosa a El País del divendres, on ens diu que el dejuni musulmà seria un cant espiritual a la vida sana si no "suposés grans afartaments nocturns i disminució de les hores de son a causa de tranuïtar" . "Augmenten els accidents a causa del cansament (al matí) o els nervis per arribar a casa abans de la ruptura del dejuni (a la posta de sol)". Més Macondo: "El dejuni converteix el menjar en obsessió. Així que res com els famosos bufets de Dubai per saciar-se". Des Dubai, precisament, escriu la companya aquest saberut text sobre el Ramadà, ple de referències a la comprensió entre cultures. No sé què passaria si Al Jazeera dediqués un reportatge a les nostres celebracions cristianes en aquests termes.
A les festes de l'Apòstol Santiago, o al Sant Isidre madrileny, o en el nadal de tot Espanya, o a la nostra Setmana Santa, és impossible aconseguir cocaïna de qualitat perquè els devots ja han fet apilament de la mateixa amb dates d'antelació, sabedors que el fervor religiós dels nostres beats no s'alimenta només amb encens. Celebrem el naixement de Jesucrist posant-nos cecs de marisc, alcohol i tot tipus de substàncies epistemològiques. 
Jo no crec que Àngels Espinosa escrivís aquest article a mala mort. Crec que només és un símptoma més del que no entenem. Del que no volem entendre. De la nostra ignorància sobre ells. De la ignorància dels musulmans sobre nosaltres. Pena. publico.es
« PREV
NEXT »

5 comentaris

 1. QUE FOTIN LO QUE ELS I ROTI...PERO EL"MENSACA",DEL DESPATX QUE NO EN VULGUI EMDILGA LA MOTO QUE A PARTIR DE LES 13 H.NO POT FER ENTREGUES,PERQUE NO POT BEURE AIGUA,I FA MOLTA CALOR...DONCS QUE PLEGUI PER SEMPRE,UN ALTRE HO FARE,NOSALTRES NO TENIM PER QUE PAGARLI EL RAMADA.LA RELIGIO ES UN AFER PRIVAT...

  ResponElimina
 2. Pues mira por donde estoy con OLIVA.
  Cuando llevaba los RRHH en Santa Mariá de Barbará, 142 personas, siempre miraba de no contratar musulmanes. No es porque fueran malos trabajadores, no, era simplemente porque me veía venir el problema del Ramadán.
  No podías darte el lujo de tener la plantilla paralizada a las cuatro de la tarde, por la solana y los camiones sin descargar, o bien que sólo lo hicieran los de aquí , porque ellos no podían tomar agua porque se lo prohibía su religión.
  Así que lentamente, y en la empresa de la calle Juan de la Cierva, mira si te doy detalles, los fui sustituyendo por personas otras confesiones.
  Poco a poco se acabaron los problemas religiosos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Es el que tenen les religions, que sempre acaben creant problemes. De totes maneres i en principi s'hauria de respectar, com Es respecten altres qüestions, però entenc no és fàcil ni rendible per qualsevol empresa, digueu-li a una embarassada o a una altra que tingui la menstruació, sense anar més lluny.

   Elimina
 3. Conec els costums del ramadà per algùns dels musulmans del veïnat. I la veritat, ho trobo una barbaritat que no te res a veure amb els autèntics preceptes de l`alcorà.

  Atipar-se de valent a la posta del sol desprès d´horas de dejuny no es gens sà, i el pitjor es que fins i tot obliguen als malalts a seguir aquesta pràctica.

  Mala cosa es ser diabetic i devòt musulmà.

  Salutacions.

  ResponElimina
  Respostes
  1. jo no podría ser mai de la vida musulmà, l'embotit, el pernil ibèric i el whiski m'ho impedeixen.

   Elimina