El judici per la trama Gürtel va camí de convertir-se en el cas de poltergeist més famós de la història. Resulta que la seu del carrer Gènova 13 és un casalot encantat que riu-te'n de les cares de Bélmez o de la Mansió Winchester. En aquesta última, la vídua de William W. Winchester, l'inventor del rifle de repetició, va estar afegint habitacions, pisos, portes i lluernes durant quatre dècades, temorosa que els fantasmes de les víctimes assassinades per l'invent del seu marit vinguessin un dia a buscar-la i demanar-li comptes. Per evitar-ho, cada nit dormia en una de les 40 habitacions de la casa, plena de racons, portes falses i escales que no donen enlloc. El lloc té un il·lustre historial d'aparicions i fenòmens estranys, però esperits a part, es recomana als visitants que no entrin sense un guia perquè en cas contrari no es garanteix que en surtin.

De fet, la Mansió Winchester és un laberint tan intricat que, segons la llegenda, durant el cèlebre terratrèmol de San Francisco, gran part d'una ala es va enfonsar, la senyora Sarah Winchester va quedar atrapada a l'interior i els bombers van trigar diversos dies fins trobar-la, a punt de morir de set i inanició. A Gènova 13 la versió oficiosa del terratrèmol de San Francisco ha estat la instrucció de la trama Gürtel, l'ensorrament no només ha tirat avall diverses plantes i despatxos de l'edifici sinó que ha posat al descobert una sèrie de fenòmens paranormals sense parangó en els anals de les ciències ocultes. Sí, també és veritat que són fenòmens per anormals, ja que compten amb el suport cec de vuit milions de científics.

Els investigadors no saben per on començar les indagacions, segurament per això mateix estan trigant tant. Però ahir mateix, en els jutjats, es va produir un cas únic en la història de la parapsicologia, un quartet de telèpates responent exactament el mateix als jutjats: "No sé, no em consta, ho desconec, no tenia ni idea". No menys sorprenent que aquest ostentació de telepatia múltiple és el fet que aquestes quatre pàgines en blanc estiguessin a càrrec de diversos ministeris i organismes oficials durant anys i anys. Segons els experts, Acebes, Mayor Oreja, Arenas i Rato podien trobar-se sota l'encanteri de l'anomenat "efecte infanta", una paralització de les facultats mentals que deixa a les víctimes reduïdes a l'estat de menines, encara que també opinen que aquesta vegada serà molt difícil saber quin d'ells és el marit.

Així, gràcies al "efecte infanta", s'explica no només que hagin desaparegut 60.600 milions (gairebé el nombre de la Bèstia) en el rescat bancari, sinó també l'inexplicable enrenou de sobres, donacions il·legals i comptes de diner negre a Suïssa, la destrucció de discos durs i l'interminable desfilada d'empresaris magnànims que marxaven amb els seus maletins pels passadissos de Gènova sense que ningú s'assabentés de res. Després d'això, s'ha decidit declarar a la Mansió Winchester parc infantil i a les cares de Bélmez, portaveus del govern. Luis Bárcenas, segons declaracions dels quatre telèpates, no té res a veure: només era un becari de Quart Mil·lenni enviat per aclarir aquests prodigis financers al que se li va anar una mica la mà amb una psicofonia de Mariano. - DAVID TORRES - publico.es