• "Doblega, doblega, doblega i ja tens el ventall": la solució del conseller de Sanitat de Madrid a l'onada de calor a les escoles.

Si és que són uns catxondos aquest del Pp, vegeu sino el Conseller de Sanitat de la comunitat de Madrid quina solució ha trobat per solucionar l'alta temperatura que afecta als alumnes a les aules de les escoles a la seva Comunitat.

El remei per l'onada de calor a les escoles no és l'aire condicionat. Per a Rafael Sánchez Martos la solució és molt més senzilla (i barata): "Es poden ventilar les aules, els nens poden portar ventalls. No tot es soluciona amb aire condicionat. Si poséssim aire condicionat el més segur és que després els nens podrien tenir alteracions en els ulls".

Amb aquestes paraules, pronunciades a la Cadena Ser, el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, explicava la posició del Govern de Cristina Cifuentes davant l'onada de calor que castiga amb severitat el centre peninsular. Les temperatures estan assolint nivells particularment insostenibles a les escoles, on aquest dimecres es van registrar casos de cops de calor, i fins i tot un lipotímia.

"A més un ventall pot ser una teràpia ocupacional important per als nens, fent-ho com ho fèiem quan érem petits: doblega, doblega, doblega i ja tens el ventall", afegia Sánchez Martos.

Tot i que la temperatura dels centres de treball no pot superar els 27 graus (tal com es va establir en 2007 via decret llei), les comunitats semblen estar sense fer cas les alarmes elevades des de la comunitat educativa. Tot i que la data depèn de cada comunitat, les classes s'allarguen fins a la tercera setmana de juny, de manera que els menors hauran d'aguantar almenys una setmana més aquesta situació, i els seus riscos.

A Madrid el cas ha arribat fins a l'Assemblea regional, on una diputada d'Podem ha fet entrega d'un ventall a Sánchez Martos, confeccionat tal com ell proposa als nens. "Si val per als nostres infants, li servirà també a ell", ha opinat Mónica García. Aquestes últimes declaracions del conseller poden ser la gota que fa vessar la paciència dels socis de Govern de Cifuentes. Podem presentar la setmana passada una sol·licitud de reprovació contra Sánchez Martos, que la Junta de portaveus de l'Assemblea de Madrid ha programat per al proper dia 22.