ÚLTIMS ESCRITS
latest

divendres, 7 de juliol de 2017

ELS PRECOG DE TWITTER


A banda dels precog del partit Popular que com a Minority Report, li permeten empurar polítics abans de cometre el delicte, com seria el cas de Meritxell Borràs, una investigació realitzada per la Universitat britànica de Cardiff ha determinat que Twitter pot detectar disturbis i situacions perilloses fins a una hora abans que la policia. Aquesta conclusió ha sigut extreta després d'analitzar 1,6 milions de tuits generats durant els disturbis de Londres del 2011. Els investigadors han elaborat algoritmes capaços de detectar situacions concretes a través de dades de Twitter com l'ús de determinades paraules, la localització, l'hora d'enviament, els 'hashtags' utilitzats o els sentiments transmesos, per agrupar contingut similar i generar resums interpretables, explica el portal de notícies d'internet Mashable.

Els investigadors han sigut capaços d'identificar a través de la xarxa social situacions conflictives en temps real en un període de temps d'entre 5 minuts i una hora abans que la Policia Metropolitana de Londres. L'equip s'ha topat amb casos concrets, com el d'un tuit que va alertar d'un incendi a Enfield Borough, més d'una hora abans de l'informe policial.
Pete Burnap, un dels investigadors de l'estudi, ha defensat que aquesta eina pot ser utilitzada per avisar els serveis d'emergència abans que la situació vagi a més. "Plantegem que la gent està informant més ràpidament dels incidents que presencien a través de les xarxes socials que aquells altres que truquen al 999 [el telèfon britànic d'emergències]", assenyala.

No obstant, la capacitat de predir determinats esdeveniments planteja el debat que pugui significar una retallada dels drets de reunió o de la llibertat d'expressió. Burnap ha alertat que les xarxes socials podrien ser utilitzades per envair la privacitat de les persones i tallar d'arrel qualsevol dissidència, i ha demanat "unes pràctiques ètiques estrictes" per evitar aquest escenari. Aquestes pràctiques consistirien, en primer lloc, a evitar que s'identifiqui les persones per respectar la seva privacitat, i després, a centrar els esforços per prevenir avisos falsos. 

Sembla que els usuaris de Twitter a banda de publicar bestieses i insults a dojo, aixì com rebren, tenen ara un altre i més greu problema, es quedaràn sense cap dret ni llibertat d'expressió, fet, que de fet, a Espanya ja està succeint.

« PREV
NEXT »

7 comentaris

 1. Ya sabes que quien más lo utiliza es un presidente...y a ese si que habría que enchironarlo.

  ResponElimina
 2. És que TWITTER hauria d'estar prohibit als polítics, és una arma de destrucció massiva de la intel·ligència.

  ResponElimina
 3. Ho sento, però discrepo. Tothom és esclau de les seves paraules i amo i senyor dels seus silencis.

  ResponElimina
 4. D'acord, pero l'esclavitud de les teves paraules depén de com les interpreti o mal interpreti qui et jutja creient-se per sobre del bé mi del mal.

  ResponElimina
 5. Aquí em sembla que tornem a cometre el mateix error de les banderes, posar tota la responsabilitat en l‘arma i no en el dit que prem el gatell.

  ResponElimina
  Respostes
  1. es que hem arribat a un punt que qui prem el gatell no es qui escriu sinò qui censura.

   Elimina