Aquest escrit té quatre anys, l'he volgut recuperar com a homenatge a George A. Romero que ahir va traspassar als 77 anys, sense ell, els zombis no haurien estat el que han estat. Els zombis d'han quedat orfes....
"Llevat que se m'hagi escapat, la pel·licula més coneguda sobre zombies que va donar origen a la zombimania, la va fer George A. Romero, l'any 1968 'la noche de los muertos vivientes'. Ell mateix va fer varies seqüeles, així com s'han rodat moltes altres pel·licules sobre el tema, com Robert Rodríguez amb el seu 'abierto hasta el amanecer..... Abans, va haver-hi 'la legión de los hombres sin alma” (Victor Halperin,1932) i més tard 'Yo anduve con un zombie' (Jacques Tourneur, 1943. Aquí podeu trobar les 100 millors pel·lícules sobre zombis. Fins i tot a Cuba en varen fer una l'any passat, i el propi Govern dels Estats Units ha donat recomanacions a la població en cas d'un atac zombi.
Fins i tot s'anuncien kits per combatre als zombis, se n'han fet fragàncies, o són objecte d'estudi en alguna Universitat dels EUA. En diferents ciutats del planeta es cel·lebren manifestacions de zombis. L'ùltima es va cel·lebrar a Mèxic aquest cap de setmana passat.
No deixa de ser curiosa aquesta fascinació de la gent pels zombis, i l'afició a disfressar-se com ells desfilant per patètiques rues, sincerament no li acabo de trobar cap sentit. Possiblement, el que no saben és que per deambular com a zombis no cal que es disfressin, només cal que surtin al carrer vestits com hi van quan no es disfressen, perquè en certa manera molts d'ells ja són morts vivents, no cal que se'n disfressin, però no ho saben i vanament un cop l'any es disfressen com si fossin el que sense disfressar-se, o amb la disfressa habitual, són els altres 364 dies de l'any."
Descansi en pau George A. Romaní, que deia avui LA VANGUARDIA en el seu català de pega.
ResponEliminaA aquests traductors atomàtics ja els solen passar aquestes coses, de totes maneres el que és més complex és traduïr de l'anglés al català. Per cert, citaba a Vincent Price l'escrit de fa quatre anys i la primera versió de 'soy leyenda' en blanc i negre, demostra que ara es fa molt mñes bé el cinema que abans, només que ara hi ha poques idées i molts efectes especials. Ahir vaig veure 'en el Bosque' que precisament defuig dels efectes especials tot i ser una història futurista.
Eliminasalut