Omaira Perdomo pot convertir-se en la primera persona transsexual a competir a primera divisió d'un esport olímpic a Espanya, el voleibol. Reclama major visibilització de les persones trans en tots els àmbits: "Jo no m'he sentit identificada perquè ningú influent era com jo", assegura.
La petició d'Omaira sembla raonable, un cop redefinida la seva sexualitat té dret a practicar l'esport amb ella. Clar, que això em porta a reflexionar sobre una altra questió: Si parlem d'igualtat entre homes i dones, perquè en l'esport hi ha separació, ahir es va jugar la final de Wimbledon de dones, amb una Garbiñe Mugurutza estelar que guanyaria a molts homes, i avui es jugarà la final a les tres de la tarda d'homes. Això és discriminació, ¡masclisme! com quan a nenes que juguen molt bé a futbol no les deixen participar amb nens a les categories inferiors. L'ùnica dona que recordo es va enfrontar a un home en un partit de tennis i no era de competició va ser Martina Navratilova.
Dit això, crec que seria aquest estat el raonable i correcte per evitar diferències entre homes i dones i aplicable a tots els esports, hi ha dones que la toquen molt bé en futbol, i homes com Douglas, l'encara jugador del Barça. Aixó si, tambè les percepcions salarials haurien d'estar equiparades, no guanya igual una tenista d'èlit que un tennista mascle del gran slam, i no parlem ja de les noies d'èlit del futbol que cobren una miseria. Millor però, que aquest aspecte el comencessin a igualar en l'àmbit laboral a tots els nivells, que és més urgent e important.
Pues yo creo que debe haber igualdad en todo y no creo en la discriminación positiva ni negativa. Pero amigo Sancho, con el clero hemos topado....
ResponEliminaUn saludo
Con el clero y los seglares, que a la hora de pagar menos a las mujeres por el mismo trabajo se apuntan todos.
ResponElimina