L'EXPERIÈNCIA ESCOCESA I QUEBECOIS


Si Rajoy acordés la legalitat del referèndum, aquells que s'oposen a la independència se sentirien cridats en massa a votar i qui sap si guanyarien. 
¡Que difícil que ho tenen els del no. La intransigència del Govern espanyol els col·loca en una posició molt complicada. Si Mariano Rajoy acordés la legalitat del referèndum sobre la independència, aquells que a Catalunya hi estan en contra se sentirien cridats a votar massivament i qui sap si aconseguirien guanyar. Així va passar a Escòcia i al Quebec. Però el fet que el referèndum del 1 d’octubre que promou el Govern català no s’hagi pogut discutir amb la Moncloa i continuï sent titllat d’il·legal per part de l’executiu espanyol situa els contraris de la independència  en una tessitura complicada. Molt d’ells creuen que és millor no acudir a les urnes sense un acord previ, però per a molts d’altres, el que és indiscutible és poder votar i fer sentir la seva veu. - @silviacoppulo.

Sense adonar-se'n té raó Silvia Coppulo quan escriu el text anterior, si es pogués votar de veritat, amb tota la legalitat, guanyaria el NO, i per un marge de 10 punts de diferencia, llàstima que això no ho sàpiga veure Mariano Rajoy, fa temps que ens hauria deixat votar, hauria guanyat el NO, i s'hauria acabat la tontería de perdre temps, diners, i inùtils esforços quimèrics, tot plegat per no res. El que Mariano Rajoy encara no ha entés, és que la única manera de que Catalunya assoleixi la independència, és precisament, no deixant votar als ciutadans, ho sap tothom i no és profecía, bé, ho sap tothom menys ell i el seu entorn. Aixó és el que Mariano Rajoy no ho sap veure, i en el fons, la Coppulo tampoc. O possiblement no l'interessa veure-ho, almenys l'experiència Ecocesa i Quebecois no li convé ni l'interessa a l'independentisme en general. I és que no hi ha pitjor cec que el que no hi vol veure. Nomès la CUP, o ARRAN, ens poden salvar. ¿Que hi ha algú més?

9 comentaris:

 1. ¿ARRAN ?....coi ¡¡¡ que a este paso tendremos que ir a pie a todos lados...Que están jugando a ser MakiNavajas con eso de pinchar las ruedas ¡¡¡

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ai Miquel no ho entens, són bona canalla que juguen a kaleborroka d'estar per casa, però que vagin en compte, armats amb ganivets i la cara coberta s'exposen a que els engegin algun tret els de la Policía, pocs i eixelebrats, AIXÓ ÉS EL QUE SÓN ELS CADELLS DE LA CUP.

   Elimina
 2. Jo amic, el que no enten és que sent del partit que governa a l'Ay untamento, i sent aquest part contractant dels serveis municipals, i per tant pertanyents al centre d'on cobren els partícips del seu partit, i cobrant aquests de l'erari públic com cullons s'atreveixen a destrossar béns que pertanyen a la ciutadania de Barcelona, que es paga amb la pasta de les recaptacions públiques i que pertanyen a una societat que és a més...municipal ?
  ¿Giran rodó ?

  ResponElimina
 3. No giren rodó, sóc víctimes de la seva demagogia i incongruència, però que vols, són quatre cagabandurrieros que estàn en el lloc oportú en el moment oportú, unes altres eleccions i ja no seran necessàris, ja ho veuràs.

  ResponElimina
 4. Jo també estic convençut de que si fos una consulta legal i amb garantías, guanyaria el "no" exactament per el percentatge que citas.

  Tota una ironía, els que guanyarien no el volan celebrar, i els que el perdrien el volen fer a tota costa.

  ¡¡ País de boixos !!.

  Salut.

  ResponElimina
 5. Doncs, més clar aigua. El que ho canvia tot és votar, no pas la independència, això és el que vosaltres no heu entès enencara. Si poguéssim votar ja no caldria la independència perque significaria que Espanya ha canviat, cosa que, malauradament, no passarà.

  ResponElimina
 6. És com un marit masclista, si em concedeix el divorci és que ja no és masclista i, per tant, ja no necessito el divorci.

  ResponElimina
  Respostes
  1. aquesta visió de la situació és curiosa, pero té trampa, si España hagué canviat ja no voldríem votar ni anar-nos-en, pero fixa't que no deixant votar als ciutadans és quan precisament Puigdemont assolirà la independència, vía noves eleccions, majoria juntament amb ERC i dependencia unilateral express. El Govern de la Generalitat és el primer interessat en que no deixin votar a la gent l'1 d'Octubre.

   Elimina
  2. No, no, Francesc, no. No facis tu la trampa canviant el que he dit. Si Espanya hagués canviat ja no volsriem votar, no. Jo no dic això. I tant que caldria votar, per descomptat. El que no caldria és la independència. Aquests és la diferència clau, i per això guanyaria segurament el No. Però votar caldria.

   I en relació al Govern, aquesta logica què dius que té només és un judici d‘intencions

   Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.