Si Rajoy acordés la legalitat del referèndum, aquells que s'oposen a la independència se sentirien cridats en massa a votar i qui sap si guanyarien. 
¡Que difícil que ho tenen els del no. La intransigència del Govern espanyol els col·loca en una posició molt complicada. Si Mariano Rajoy acordés la legalitat del referèndum sobre la independència, aquells que a Catalunya hi estan en contra se sentirien cridats a votar massivament i qui sap si aconseguirien guanyar. Així va passar a Escòcia i al Quebec. Però el fet que el referèndum del 1 d’octubre que promou el Govern català no s’hagi pogut discutir amb la Moncloa i continuï sent titllat d’il·legal per part de l’executiu espanyol situa els contraris de la independència  en una tessitura complicada. Molt d’ells creuen que és millor no acudir a les urnes sense un acord previ, però per a molts d’altres, el que és indiscutible és poder votar i fer sentir la seva veu. - @silviacoppulo.

Sense adonar-se'n té raó Silvia Coppulo quan escriu el text anterior, si es pogués votar de veritat, amb tota la legalitat, guanyaria el NO, i per un marge de 10 punts de diferencia, llàstima que això no ho sàpiga veure Mariano Rajoy, fa temps que ens hauria deixat votar, hauria guanyat el NO, i s'hauria acabat la tontería de perdre temps, diners, i inùtils esforços quimèrics, tot plegat per no res. El que Mariano Rajoy encara no ha entés, és que la única manera de que Catalunya assoleixi la independència, és precisament, no deixant votar als ciutadans, ho sap tothom i no és profecía, bé, ho sap tothom menys ell i el seu entorn. Aixó és el que Mariano Rajoy no ho sap veure, i en el fons, la Coppulo tampoc. O possiblement no l'interessa veure-ho, almenys l'experiència Ecocesa i Quebecois no li convé ni l'interessa a l'independentisme en general. I és que no hi ha pitjor cec que el que no hi vol veure. Nomès la CUP, o ARRAN, ens poden salvar. ¿Que hi ha algú més?