PER UN GRAPAT D'EUROS


Hisenda dóna 24 hores a la Generalitat perquè aclareixi el desviament de 6.150 euros. El secretari d'Estat d'Hisenda ha remès aquest dilluns una carta a la interventora general de la Generalitat de Catalunya, la segona en menys d'una setmana.

El Ministeri d'Hisenda dona 24 hores a la interventora general de la Generalitat de Catalunya, Rosa Vidal Planella, perquè aclareixi si s'han desviat 6.150 euros a preparar el referèndum de l'1 d'octubre i li recorda que pot tenir responsabilitats administratives o penals si no contesta.
El secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, ha remès aquest dilluns una carta a la interventora general de la Generalitat de Catalunya, la segona en menys d'una setmana, després de la qual li va enviar el passat dimarts reclamant explicacions pel desviament, detectat el passat 13 de juliol.
Méndez de Vigo ha enumerat una sèrie de càrrecs que han de remetre setmanalment una informació certificant que no han iniciat el pagament de partides orientades al referèndum
En aquesta nova missiva, Fernández de Moya recorda l'acord del passat divendres de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics, que alertava de la possibilitat de suspendre les partides a Catalunya del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) si es comprovava que s'estava desviant diners a preparar la consulta. Un acord mitjançant el qual se supervisarà setmanalment els comptes de la Generalitat evitar que es destini diners al referèndum de l'1-0, per la qual cosa la interventora general ha d'emetre un certificat.

En aquest certificat s'ha de fer "expressa referència a l'existència o no de partides pressupostàries finançades o no amb càrrec als mecanismes de finançament que, directament o indirectament, pretenguin finançar o financin processos refrendarios, així com les actuacions dutes a terme per impedir el despesa corresponent a aquesta finalitat".
També assenyala la carta que la informació recollida es traslladarà a les autoritats competents per dirimir la possible exigència de la responsabilitat administrativa, comptable i / o penal que, si s'escau, "pogués correspondre als responsables de l'ús de fons públics, qualsevol que fos seva procedència, per l'ús de recursos públics per a finançar activitats relacionades amb la celebració de procediments relatius a consultes o referèndums il·legals".

Mare de déu, s'han begut l'enteniment, són bojos aquests castellans, això si que és una Collonada, o part d'un sainet, d'un ranci sainet, francament Montoro, me importa un bledo, li contestaria jo si fos de la Generalitat. S'en gasten 73 mil en enviar capellans y militars a Lourdes a ballar la conga, se'ls hi fonen 60 mil milions els Bancs del rescat que no era rescat i lo que te rondare morena del Castor, i ni s'immuten, potser perque no ho han de pagar ells, i ara tot bé de 6.150€, que no és ni la xocolata del lloro. 
L'altre dia deia Turull que si compràven folis per la fotocopiadora tambè investigarien per si eren per imprimir quelcom pel referèndum i algú el titllaba d'exagerat, doncs haurem de donar-li la raó. Jo de la Generalitat els enviaba a pastar fang, sempre poden fer un tancament de caixa si van mal dades, no seria la primera vegada, i com això s'en va a prendre pel rulé, ja no ve d'aqui. 
I encara falten otoe dies per l'1-O; pels de la ESO, otoe vol dir molts en llenguatxe sioux, i de fet aqui tambè estem, envoltats d'indis o de senyors tocats i posats que fan l'indi allà i aquí. Senyor, senyor, que vinguin els barbars, però que vinguin ja, que aixó s'està fent molt llarg i no hi ha qui ho suporti.


Comparteix:  

Comentaris

 1. Je, sense ni un comentari. Potser no calen.

  ResponElimina
 2. Per cert, parles lakota? Ostres, doncs ja em som dos. No es broma, jo sé dir quatre paraules.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Se lo d'otoe i prou i té una explicació. El Santi Jiménez a Rac1 juntament amb un altre periodista fan els dissabtes al matí els 'il·lustres execrables' on destrossen mites desde Gandhi a Kafka, Jacques Ives Cousteau, Rodríguez de la Fuente i altres.
   Un dia parlaven del General Custer que es veu era un desastre com a estratega i així li va anar a Little Big Horn. Els guies indis que portaba li varen dir que davant seu hi havia otoe indis (otoe vol dir molts, pero molts) però el paio no s'en va enterar i a ells i als seus soldats els varen destrossar. Els guies de l'otoe en veure que el paio no s'enteraba de res, varen fotre el camp abans.
   O sia, que l'ùnica paraula que conec en lakota, es OTOE.

   Elimina
  2. Així és com va anar, sí. El Custer un inepte. Jo només sé dir quatre coses i prou. Tinc un mini diccionari al final d‘una novel·la.

   En els còmics sempre sortia el seu crit de guerra, "hooka hey", que literalment vol dir "us donarem pel sac". És a dir, les coses continuen igual que ara :-)

   Elimina
  3. Millor dit, les coses eren igual que ara

   Elimina
 3. hanhepi kin vol dir demà, he trobat un diccionari lakota - español

  https://es.glosbe.com/lkt/es/hanhepi%20kin i un altre d'anglès-español


  http://www.omniglot.com/language/phrases/lakota.php

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada