ÚLTIMS ESCRITS:
latest

ESPÈCIES SOBREPROTEGIDES


Comentaven avui en una tertúlia que s'havia posat de moda berenar pa amb oli i xocolata, i altres aspectes de quan érem mainada que ara podrien ser causa en alguns casos de pèrdua de la pàtria potestat dels pares amb els seus fills, bàsicament perquè les autoritats benpensants i protectores actuals són en principi i bastant, idiotes de mena i amb una gran encomi que s'hi posen, que tot s'ha de dir.
Obsessionats en la sobreprotecció de la mainada que han encomanat a molts pares idiotitzats també, estan pujant entre tots una mainada idiota i sobre protegida que ho menja tot liofilitzat, pasteuritzat, desmicrobiotitzat, que ja es veu rima amb idiotitzat.

Mainada a qui no es deixa anar sola enlloc, sempre sota l'ombra d'algu que els vigila, i a sobre els no ensenyen a la no escola, amb el penós resultat que estem observant dia a dia. Una mica és el que deia en un comentari anterior dels nens als qui deixen anar en una moto a mes de 200 per hora i desprès no els deixen celebrar-ho amb cava perquè són menors d'edat.
Abans, i consti que soc dels que creu fermament que qualsevol temps passat fou pitjor, tot i que ja començo ja a tenir-ne alguns dubtes. Abans, deia, la mainada voltàvem sols arreu, menjàvem menjà sa, o sia contaminat, de la mateixa manera que és bo que un nen petit remeni o fins i tot mengi sorra al parc, tal cap i a la fi tot això són microbis que ens acaben protegint (aquesta és una de les causes que la mainada menuda d'avui en dia sempre estiguin malalts i les mares els inflin d'antibiotics a tan tendra edat).
mercromina

Nosaltres berenàvem pa amb vi i sucre o pa amb oli i sucre, i per agafar gana, o Kina San Clemente, oli i fetge de bacallà o cervesa natural amb el rovell d'un ou batut en dejú. Beviem llet de vaca que l'anàvem a buscar a la vaqueria. Moltes malalties ens les curaven a base d’herbes. Molt de gra i brou i res de pastissets industrials contaminants, les ferides amb mercromina i les iaies aigua del carme a dojo o Cerebrino Mandri. I varem sobreviure prou bé. A tot això, al DDT, al Nitrato de Xile, i a Franco, i a sobre no som tan idiotes con els que pugen ara, això segur. El pitjor que es pot fer és sobreprotegir la mainada, l’únic que s'aconsegueix amb aquest sistema és crear generació rere generació Espècies sobreprotegides que entre altres coses estan en contra de tot el que signifiqui lluita, esforç o sacrifici, i en molts dels casos ni tan sols saben perquè i si lluiten ho fan en la direcció equivocada.

« PREV
NEXT »

10 comentaris

 1. Y enseñarles a sacar los dientes cuando es necesario, que una pelea de pequeño con los abusones te quita mucho psicólogo y mucha tontería, te dice que puedes y que debes.

  El Nitrato de Chile era mierda de gaviota acumulada en los acantilados de Chile durante siglos... y ya ves, como que aquí no hubiese mierda..

  ResponElimina
 2. y el DDT, y el aceite de hígado de bacalao.

  ResponElimina
 3. Constato que s'espavilen quan els cal, conec molts joves extraordinaris, malgrat el mal que s'ha educat sempre -abans, també- la gent surt com surt i, en moltes ocasions, 'estupenda', tot aixo sobre el jovent i les criatures son tòpics recurrents i nostàlgia personal, la veritat. Ja Plini i Ciceró es queixaven del mateix.

  ResponElimina
  Respostes
  1. m'estic fent gran Júlia, dedu ser aixó, però com Espriu em sento envoltat d'idiotes,

   Elimina
 4. Yo también comparto lo que dice Júlia...


  "El Médico de Familia inglés, Ronald Gibson, comenzó una conferencia sobre conflicto generacional, citando cuatro frases:
  1) "Nuestra juventud gusta del lujo y es mal educada, no hace caso a las autoridades y no tiene el menor respeto por los de mayor edad. Nuestros hijos hoy son unos verdaderos tiranos. Ellos no se ponen de pie cuando una persona anciana entra. Responden a sus padres y son simplemente malos."
  2) "Ya no tengo ninguna esperanza en el futuro de nuestro país, si la juventud de hoy toma mañana el poder, porque esa juventud es insoportable, desenfrenada, simplemente horrible." 3) "Nuestro mundo llegó a su punto crítico. Los hijos ya no escuchan a sus padres. El fin del mundo no puede estar muy lejos."
  4) "Esta juventud esta malograda hasta el fondo del corazón. Los jóvenes son malhechores y ociosos. Ellos jamás serán como la juventud de antes. La juventud de hoy no será capaz de mantener nuestra cultura. "Después de enunciar las cuatro citas, el Doctor Gibson, observaba como gran parte de la concurrencia aprobaba cada una de las frases. Aguardó unos instantes a que se acallaran los murmullos de la gente comentando lo expresado y entonces reveló el origen de las frases, diciendo: La primera frase es de Socrates La segunda es de Hesíodo ( 720 A .C.)

  La tercera es de un sacerdote ( 2.000 A .C.);La cuarta estaba escrita en un vaso de arcilla descubierto en las ruinas de Babilonia (actual Bagdad) y con más de 4.000 años de existencia; Y ante la perplejidad de los asistentes, concluyó diciéndoles:Señoras Madres y Señores Padres de familia:RELÁJENSE, QUE LA COSA SIEMPRE HA SIDO ASÍ...

  Con permiso, Francesc

  ResponElimina
  Respostes
  1. asi debe de ser Daniel, o no!, demasiado protección no0 me lo negaràs, antes estábamos dejados de la mano de Dios, es cierto, pero ahora les protege el demonio.

   Elimina
 5. L'ésser humà sobreviu tot el que li facis! Jo també vaig berenar pa amb vi i sucre i mira, anem tirant...

  ResponElimina
  Respostes
  1. jo encara bereno pa amb xocolata. comme il faut!

   Elimina
 6. Y como bien sabes, FRANCESC, lo que me jodía no era berenar pá i vi, en vez de longaniza, lo que me jodía es que mi madre me ponía poco vino y damasiado azúcar...
  Salut

  ResponElimina
 7. ah! i no era per estalviar sino per mancança...

  ResponElimina