Fa pocs dies l'agència AECOSAN (Agència espanyola de Consum, Seguretat alimentària i Nutrició), dependent del ministeri de Sanitat, va comunicar en una breu nota que de moment no es té notícia que hagin arribat ous holandesos o belgues contaminats amb fipronil. De moment ja són 16 països Europeus (Holanda, Bèlgica, Alemanya, Regne Unit, França, Luxemburg, Romania, Dinamarca, Itàlia, Polònia, Irlanda, Eslovàquia, Eslovènia, Suècia, Àustria i Suïssa) i Hong Kong els que han detectat la presència de fipronil en ous comercialitzats.

No es descarta que la llista segueixi creixent i de moment ja ha i dues persones detingudes a Holanda per vendre aquest insecticida a granges barrejat amb altres compostos, el que constitueix un frau. No obstant això, hi ha una certa confiança en que el problema no arribi a Espanya. El motiu és que el nostre país és un dels principals productors i exportadors d'aquest producte, juntament amb Polònia i Holanda, focus de la contaminació, de manera que és improbable que rebés ous de l'estranger, ni tan sols a través de gran superfícies de procedència estrangera com Lidl, Aldi o Carrefour, per exemple.

Com diria Federico Trillo, manda güevos amb els ous. Resulta que si et menges de cop 500 o més ous, igual et passa alguna cosa amb l'insecticida, encara que és possible que el teu fetge no resisteixi 500 ous de cop i la palmis o et falti poc. Amb la quantitat d'additius, conservants i altgres que mengem en molts dels productes alimentaris que consumim cada dia, molts d'ells gràcies a Monsanto i els seus pesticides no entenc a que aquest alarmisme exagerat, tot plegat, molt soroll i pocs ous, i algun que altre interès fosc hi ha d'haver darrere d'aquesta denúncia.