La negociació entre els empleats dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat i l'empresa Eulen ha seguit avançant aquest dimarts amb una proposta en ferm per part de la Generalitat, que hi ha en el conflicte, perquè s'arribi a un acord i es desconvoquen les vagues. Encara Eulen l'ha acceptat, els treballadors l'han rebutjat per "insuficient", si bé el votaran dijous en assemblea. D'acceptar-la, es desconvocaran les aturades.

Hi ha dos grans punts a acordar: la pujada salarial i l'ampliació de plantilla. Des del Govern s'ha plantejat a les parts un augment salarial mensual de 200 euros -a mitges entre els 350 que demanen els treballadors i els 155 que ofereix l'empresa- i la incorporació de 76 nous empleats-entre el centenar que demanen els vaguistes i dels 21 que proposa Eulen-.

A un se li planteja un dubte raonable; se'ns ha dit per activa i per passiva que la Generalitat no podia fer res en aquest conflicte més que de mediador, i ara se'ns diu que aquesta Generalitat han fet una proposta que Eulen ha acceptat tot i que els treballadors en principi no. Clar que la generalitat també és Estat, però francament, que algú m'ho expliqui, perquè jo no ho acabo d'entendre.