Primer van ser unes pintades el darrer estiu en alguns carrers de Barcelona. "Turista! Respecta o mor", va aparèixer estampat a la Barceloneta. Ningú en va assumir l'autoria i l'Ajuntament es va afanyar a esborrar-les. Al desembre, les protestes van pujar de to. "Cremarem l'hotel" i el trencament de vidres va ser la benvinguda que va rebre el nou establiment de la plaça del Sol, el primer del centre de Gràcia. Des de llavors ha rebut altres atacs i a les nits hi ha un guarda de seguretat a fora de l'edifici, per si de cas. I, en el darrer mes, s'han multiplicat les accions de veïns cansats de tant turisme.
D'aquestes bretolades en diuen turismefòbia, i no es limita aquí. Durant la marxa anticapitalista de l'1 de maig es van trencar vidres i es van fer pintades en hotels. Quatre dies després, uns veïns van llançar pots de fum i també van fer pintades contra dos establiments del Poblenou durant una manifestació en contra de la massificació. Uns dies després, els visitants del parc Güell es van trobar de camí el lema "Tourismus macht frei" –emulant el lema "El treball allibera" que presidia la porta d'entrada dels camps de concentració nazis- i una diana amb la silueta d'un turista. A finals del mateix mes, a Sants es van llençar escombraries i ous contra hotels i albergs durant una protesta.
Ara, els cadells d'ARRAN fent el numeret a l'autobús turistic, jugant-s'hi estúpidament la vida en assaltar el vehícle amb ganivets i el rostre cobert, ideal per que un policia els hi claves quatre trets confonent-los amb terroristes. L'Ajuntament fent-se l'orni tant com ha pogut, són els cadells de la CUP que els recolzen, ves que no s'enfadin i no ens donin suport.

Que ningú s'enganyi, aquesta turismofòbia és una questió política contra l'Ajuntament de la senyora Colau, la resta paparrutxes que diria aquell, a banda que, els milers i milers de Barcelonins que surten cada cap de setmana a la Costa Brava, Tarragona o l'Emporda, que embussen les autopistes amb els seus cotxes, ¿no són turistes? O els que agafen un avió al Prat per anar a un altre lloc, ¿no són turistes?, no fotem!, que molts dels qui manifesten aquesta turismefòbia, no son més que pixapins oiquemacos.
Diu Antón Losada que el fet diferèncial a Espanya és Madrid, i aquí el fet diferèncial no són els turistes, sino els barcelonins que protesten sense adonar-se'n, contra ells mateixos. Haurien de recordar que vagis on vagis, visquis o visquis, sempre seras un viatger en trànsit, un estranger.