ELS RUSSOS I EL PROCÉS


Els russos de nou: Un mitjà espanyol acusa Assange de servir a Putin en la "conquesta de Catalunya". 'El Confidencial' ha publicat un article en què acusa Rússia d'ingerència en el procés independentista.

La irrupció en l'escenari polític espanyol de l'activista i fundador de WikiLeaks, Julian Assange, per defensar la celebració del referèndum d'autodeterminació de Catalunya, ha estat l'excusa perfecta per desenvolupar una nova teoria de la conspiració sobre la ingerència de Rússia en altres països. Va succeir ahir mateix, dijous, en un article de 'El Confidencial', titulat 'Puigdemont, dos congressistes i un' lobby ': el triangle que explica els tuits d'Assange'.

En el text, el periodista explica que el suport del fundador de WikiLeaks a la causa independentista va cobrar força després d'una reunió amb el polític nord-americà Dana Rohrabacher, celebrada a l'ambaixada de l'Equador a Londres a mitjans d'agost. Aquest congressista republicà, molt proper al president Donald Trump i "un ferm defensor públic dels interessos de Rússia", sempre segons el citat mitjà, va ser un del dos interlocutors que es van entrevistar amb el president català, Carles Puigdemont, al Palau de la Generalitat el passat mes d'abril.

Diu 'El Confidencial' que aquella trobada va ser venut llavors per les autoritats catalanes com un reconeixement de la política nord-americana a la causa independentista, però que, "a l'ombra", la postura "prorussa de Rohrabacher" és molt "més rellevant". I és que, segons la publicació, "fonts properes a l'incipient aparell diplomàtic que està muntant la Generalitat" diuen que "els russos ens busquen, però no ens troben".

Doncs bé, després d'aquesta llarga lectura on es van oferint diverses teories de la conspiració sobre la ingerència de Rússia a l'anomenat 'Procés' català, incloses unes paraules dedicades a RT sobre la seva àmplia cobertura de la Diada, el periodista conclou: "No hi ha proves que el suport d'Assange a la causa independentista catalana estigui impulsat per Rússia. Però el 'hacker' només ha donat suport causes prorusses en l'últim any ". Tot un exercici de professionalitat!

De moment, com diria el president Mariano Rajoy, es tracta "d'un cas aïllat". Caldrà esperar a veure si en els propers dies, a mesura que s'acosti la data de la consulta, la tesi de la ingerència russa a Catalunya pren força. I és que entre conspiracions, intervencions i abduccions aixó cada vegada és menys seriós i més esperpènticament valleinclanesc, berlanguià i Torrente. ¿Nos hacemos unas pajitas?

5 Comentaris

Més recent Anterior