Ahir al matí a la plaça Sant Jaume es manifestaven una desena de vidues, no eren moltes, però es feien sentir, megàfon en ma reclamaven per les seves minses pensions, criticaven la represió de l'1-O i demanàven la llibertat per Cuixart i Sánchez. Feien patxoca, menudes, netes, polides i endreçades, desprenien una enorme dignitat i generaven tendressa, respecte i admiració. Decidides varen parlar primer davant el Palau de la generalitat i després a l'altra banda a l'Ajuntament.
Potser no era  ahir el millor dia per reivindicar res, per manifestarse, em temo que tant a Palau com a l'Ajuntament tenien ahir altres asumptes i trassumptes a tractar que els porten de corcoi.
De vell he pensat que les vidues no deuen votar, o bé els partits polítics no compten amb el seu vot, car el menysteniment a les vidues que ni surten als programes electorals és pales. 
Amb pensions de 500, 600 euros la majoria han der fer panys i mànigues per sobreviure sobretot a les ciutats. Pero no semblen importar gaire, per a no dir gens. 

Una mica més amunt, al costat de la Catedral un senyor gran tocaba la guitarra


La ciutat és un milió de coses deia Arribas Castro, i és cert. Ahir, Barcelona desprenia els mil perfums i mil colors dels que ens en parlava Serrat, una Barcelona, curulla per cert de turistes molts d'ell orientals en un dia radiant que no semblava de tardor. 
I la ciutat estaba ahir viva, molt viva, meravellosament i mediterràniament viva.