ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

REFERENDUM 1-O - LEGITIMITAT, TOTA


Segons l'executiu català, el dia 1-O van poder votar 2.262.424 catalans, xifra que suposa el 42,34% del cens convocat, que era de 5.343.358 persones. Aquest registre és sensiblement inferior al que va obtenir el sobiranisme tres anys enrere, quan van acudir als col·legis electorals 2.344.828 votants, 82.404 més que en l'1-O.

Cal subratllar que en el recompte de diumenge 1 d'octubre no es van computar els vots dels col·legis electorals clausurats pels Mossos, la Policia i la Guàrdia Civil: unes 770.000 sufragis (segons el Govern) que haguessin enfilat la participació fins als tres milions (el 56 % del cens). Però també cal recordar que tots aquests ciutadans les paperetes van ser confiscades tenien la possibilitat de participar en qualsevol altre centre de votació, en virtut del cens universal decretat per la Generalitat tot just una hora abans de començar a votar.

Compte doncs, car varen votar en realitat 3.032.000 catalans, si hi sumem els 770 mil sufragis incautats, i aixó dona un 56,7% de votants, dels quals un 96% eren a favor del SI, i aixó vol dir que legitimitat 'tota', tot i les dificultats que es varen trobar molts ciutadans per poder votar que haurien pogut augmentar la xifra, de la mateixa manera que gent que no pensaba anar-hi, en veure les agressións de la uniformats hi va anar.

Suposant que suposessim que es poguéssin manipular els vots - bastant improbable, atès va haver-hi molta bona fe de la gent - el SI és abrumador, màxime quan hi ha un 25% de la població amb dret a vot que mai vota. Per tant discutir aquesta legitimitat que detallo és una irresponsabilitat i un acte de mala fe, o potser una simple rebequeria en no voler acceptar l'evidència. Altre cosa és on ens por portar la nova República, que de fet, qui l'ha propiciat i declarat es diu Mariano Rajoy Brey.

Publica un comentari a l'entrada

12 Comentaris

  1. No ho accepten perque no volen acceptar que hi hà una majoria independentista. No volen que hi sigui. Amb el 155 encara n'hi haurà més i més convençuts. No entenc els governs que ens governen, hihà altres interessos perque no és normal tot el que està passant i al extrem que s'ha portat tot. El PP actua ara fora de lloc, ja és tard per imposar un pensament nacional que no tenim i que no sentim vers Espanya, si espanya és diferent els catalans també ho son, fins que no acceptin això els problemes continuaran i s'equivoquen en imposar la unitat i el sentiment espanyol perque som un altre espècie, no som totalment espanyols i no ho podem ser, tampoc som la majoria més espanyols que catalans, primer som catalans i després espanyols, això ha sorprès molt a un company de feina que és gallec, ell diu que primer és espanyol i que després és galleg, però aquí això no passa, no hi sentim així, som nascuts així, no hi podem fer més, llavors fins que això no ho respectin serà molt difícil reprendre una relació cordial amb espanya. Veritablement aquest és el problema que no volen afrontar ni acceptar, no caldria ser independents, no cal, però sí que aquesta individualitat catalana es respecti. Som així, si volen un altre cosa, hauràn de pensar en lobotomies o vampirismes, no hi hà més...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No se com acabarà, pero l'1-O va ser clar, nítid, legal, agradi o no i té les consequencies que té, que no són les millors, però s'ha de seguir endavant.

      Elimina
  2. Aixó te una solució molt sencilla per calibrar cuants estan a favor i cuants en contra :

    Eleccións al Parlament, amb interventors, serveis jurídics, y un cens actualitzat.

    Tot lo demés, cartró amb pintura.

    Saluuuut.

    ResponElimina
  3. Francesc, seguir endavant molt bé, cap a on? a la deriva, sense empreses, sense feina, com? quines garanties tenim? les expliquen? no crec que es pugui portar a tot catalunya a la deriva sense tenir certes coses molt lligades i clares, i en Puigdemont no les té. Ja es veu. Ho lamento però és així. Som un experiment que ni tant sols es pot posar a prova...toquem de peus terra, no podem continuar així.

    ResponElimina
  4. Tot aixó, aquest catastrofisme és interessat de la part contraria, no tinc gens clar que hagi d'esser així, no sabem que hi ha lligat, compte que pot haver-hi sorpreses, i fronteres...

    ResponElimina
  5. CATASTROFISME DE LA PART CONTRÀRIA? NO, NO SÓC JO LA PART CONTRARIA I ET DIC QUE NO SABEN A ON ENS PORTEN. NO ÉS CATASTROFISME, O SÍ, SI CONSIDERES QUE LA REALITAT ÉS CATASTRÒFICA. JO NO VULL SORPRESES, VULL REALITATS.

    ResponElimina
  6. Ningú sap en aquest moment que es real que es catastròfdic i cap on anem, ni que pot passar d'àcí a cinc minuts. A partir d'aqui, jo m'ho agafaria amb calma, pot passar qualsevol cosa, el que sabem és que res serà igual.

    ResponElimina
  7. Mira, aixó que ens planteges es com si anem a veure un partit del Barça. Per eixemple, un Barça Athletic de Bilbao.

    Al minut vint, el Barça marca un gol, l´un a zero. Llavor marxem del estadi. Totál, el partit te noranta minuts de durada, i aplican la llógica matemática, el Barça guanyará per cuatre gols i mitg, ¿ perque perdre el temps veient un partit que ja está guanyát ?.

    Marxem i aprofitem el temps prenen unas copas i sopan d´hora.

    L´endemá, ens assabentem que el Barça va perdre per un a tres.


    Aneu amb comte amb las extrapolacións, que al finál acaban com el comte de la lletera.

    saluuuut.

    ResponElimina
  8. Home es una extrapolació raonable i raonada, i certa, nomès per deixar-ne constancia, i el partit acaba com acaba. Penso en tota aquesta gent que esta amb el cava celebrant-ho pels carrers i em sembla que encara no ho saben que perdran i no per 1-3, sinó per 0 -10, això és el problema. Els comptes que he fet no són el conte de la lletera, són exactes, correctes i no vàlids, però legítims, malgrat l'actuació desmesurada de la guardia civil. I esperat, que el Fiscal Maza (el reprobat) ja deu estar en marxa.

    salut

    ResponElimina
  9. Els meus millors desitjos per al Poble Català. Visca Catalunya!

    ResponElimina
  10. gracies, com el constipat, la República ens durarà tres dies.

    ResponElimina