La utilització ideològica dels anomenats delictes d'odi, en general, de tota aquesta càrrega penal sobre l'opinió i la seva expressió que ja pesa a Espanya està cobrant nivells inacceptables que no es poden assumir. Estem tocant fons i no respecte a l'odi sinó respecte a la intolerància de la llibertat d'expressió. Parlen d'odi però és un odi de via única. Odien els independentistes i els esquerrans radicals. Odien els titellaires terroristes i aquells que no estimen a algunes policies i al que representen. Odien els vermells de merda. Mentrestant, utilitzen la seva llibertat d'expressió per mostrar la seva diferencia els xenòfobs, els feixistes, els franquistes. Aquesta és l'Espanya que ha construït el Partit Popular amb les seves reformes penals i amb el seu estil de governar.
Els discursos de l'odi estan de moda. Odi. Odies. A la garjola amb ell perquè em critica o m'insulta. M'està odiant. Els discursos de l'odi són perfectes per posar a prova el múscul d'un sistema democràtic i de la llibertat d'expressió que regeix en el mateix. La forma en què es produeixen, l'acollida social que tenen o les barreres que s'instal·lin per a la llibertat d'expressió, parlen clarament de les conviccions de fons que fonamenten el sistema i permeten realitzar una diagnosi sobre la qualitat de la democràcia en el si es produeixen.
La situació s'agreuja cada dia més. Hi ha humoristes encausats i tuiters als quals es demanen anys de presó a l'Audiència Nacional. No parlo de polítics, sinó de ciutadans comuns que veuen retallada cada vegada més la seva llibertat d'expressió i d'opinió. La Inquisició cavalca de nou a lloms dels genets de l'apocalipsi del Partit Popular ..