Amb un esgarrifós curtmetratge, un professor de ciències de la computació de la Universitat de Berkeley, busca conscienciar a la població sobre els perills de la integració de la intel·ligència artificial en el desenvolupament d'armament i el potencial risc que podria generar a les mans equivocades.
La producció audiovisual, que s'estén durant set minuts, mostra un nou tipus de dron automatitzat, capaç de matar una persona d'un únic cop precís. En concloure l'espai de ficció, l'acadèmic de la universitat californiana, Stuart Russell, apareix en pantalla destacant la seva trajectòria de més de tres dècades en intel·ligència artificial, per aclarir que si bé encara no hi ha aquesta tecnologia, és possible fabricar-la en l'actualitat, costat de tots els perills que comporta.
"Aquesta cinta és més que només especulacions, sinó que mostra el resultat de tecnologies que ja tenim miniaturitzades i integrades", explica l'investigador, qui malgrat creure que el potencial de la intel·ligència artificial per "beneficiar la població és enorme [. ..] permetre que les màquines puguin assassinar humans és devastador per a la nostra seguretat i llibertat".
Aquesta postura en contra dels -també denominats "robots assassins" ha estat recolzada per diversos científics, emprenedors i multimilionaris relacionats a la indústria tecnològica, com Elon Musk i Stephen Hawking.


(Font: El Mercuri / GDA)