El nostre home a Brussel·les li va escriure ahir una carta al President del Parlament el Sr. Torrent, demanant-li que garantis la seva ampara, o amparanoia en vistes a la seva prevista elecció com a President de la Generalitat de Bongònia.  Francament no és el tipus de carta que escriuria un seriós candidat a President de la Generalitat, potser l'autor de la carta que podeu llegir a continuació seria la persona, que dic persona, seria el personatge idoni per a ocupar el càrrec de molt Honorable President de la Generalitat de Bongònia. Així s'escriu una carta quan es té alló que s'ha de tenir, ben posat i al seu lloc, i sobretot, sentit d'Estat. Que n'aprenguis Puigdemont, víctima tambè com l'autor de la carta d'una conxorxa, una conxorxa en que conxorxats i concorxants són necis o enzes per igual.



Mercaderies Generals Abelman Kansas City, Missouri Estats Units
Senyor I. Abelman, cavaller mongoloide:

Hem rebut per correu els seus absurds comentaris sobre els nostres pantalons. Comentaris que revelen clarament la seva total falta de contacte amb la realitat.
Si tingués major consciència del món, ja sabria o comprendria que aquests problemàtics pantalons es van enviar amb ple coneixement nostre de que eren inadequats pel que fa al llarg es refereix.
«Per què? Per què? »Vostès, amb la seva xerrameca incomprensible, són incapaços d'assimilar conceptes mercantils progressistes a la seva visió del món, lamentable i passada de moda.
Els pantalons que els enviarem eren un mitjà de comprovar el seu esperit d'iniciativa (una empresa mercantil més intel·ligent i més desperta seria capaç d'aconseguir que els pantalons de camal tres quarts es convertissin en prototip de la moda masculina. És evident que tenen vostès uns programes de publicitat i comercialització molt deficients) i són un mitjà de posar a prova la seva capacitat per complir amb els requisits bàsics del distribuïdor d'un producte de tanta qualitat com el nostre. (Els nostres lleials i diligents distribuïdors poden vendre qualsevol pantalon que porti l'etiqueta Levy, per molt abominable que sigui d'hechura i disseny. Pel que sembla, vostès són gent sense fe.)
No volem que ens molestin en el futur amb queixes tan insulses. Si us plau, limitin vostès la seva correspondència exclusivament a comandes. Som una organització activa i dinàmica, només podran obstaculitzar la nostra missió i les seves vexacions i insolències. Si torna vostè a molestar-nos, senyor, sentirà el mossegar del fuet en les seves espatlles repugnants.

Colèricament seu,
Gus Levy, president

LA CONXORXA DELS NECIS - JOHN KENNEDY TOOLE