{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

UN PAÍS DE BROMA


Deu ser perquè el Carnestoltes està a la volta de la cantonada, però el cas és que Espanya, la nostra estimada Espanya, sembla en els dies que corren com llebrers per un sembrat, un país de broma. El Rei es cola a Davos per pronunciar davant el Fòrum Econòmic Mundial una saberuda conferència sobre el progrés de l'economia i la societat espanyola ( "Present i futur d'Espanya i Europa"); una aposta pel pluralisme i el respecte a la llei davant de la crisi catalana.
Felip VI fent de Rajoy i lluitant contra el populisme i el nacionalisme braç a braç amb Macron, Merkel i el Setè de Cavalleria, encara que per això s'hagi hagut de passar pel folre dels pantalons a la mateixa Constitució, que, com és sabut , en cap cas preveu que el principi monàrquic es pugui anteposar al principi de legitimació democràtica. ¿Recull la Carta Magna la possibilitat que la Generalitat de Catalunya pugui proclamar unilateralment la República Catalana? No, doncs el mateix: no; és a dir, el Rei, amb el permís de Rajoy, s'està saltant a la torera la Constitució. Com? El que senten.
Fan el mateix que Puigdemont i cia., Però a Davos en comptes de Brussel·les i sense tanta escàndol. I si aquest canvi de papers -o pèrdua de papers, més aviat- es deu al fet que Rajoy sabia -que ho sabia- que Ricardo Costa anava a deixar meridianament clar en seu judicial que el PP va ser una organització delictiva amb ànims de finançar-se compulsivament, doncs que hagués enviat a Davos a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que és del poc decent i eficient que li queda al seu Govern. Però mai de la vida al Rei, que s'ha comportat com els seus cosins del Pròxim Orient i Llunyà, amos i senyors de la sobirania nacional.
I no és per tractar-se d'un republicanisme radicalment antimonàrquic, sinó per constitucionalisme. Sí, aquest mateix constitucionalisme que hem defensat la majoria dels espanyols contra el disbarat dels tomàquets de l'independentisme supremacista català. Però què podem esperar d'un país governat per un partit polític corrupte sense cap mena de dubte? Què podem esperar d'un president del Govern que en comptes d'anar-se'n a casa després de la traviata de Costa anuncia que tornarà a presentar-se ?. Doncs que Rajoy, quan se li interpel·la en un programa radiofònic sobre la bretxa salarial entre homes i dones, respongui: "No ens fiquem en això".

És de suposar que si li haguessin preguntat per la merda de salaris que ens ha portat la recuperació econòmica, sobretot per als joves, ens sorprengui amb un altre "no ens fiquem en això". I així com la violència de gènere, la memòria històrica, el món de la cultura, la sanitat i l'educació públiques, etc: "No ens fiquem en això". En fi, un país de broma, on correm el perill de deixar de ser ciutadans per a ser súbdits, súbdits als que que se'ls pot donar clatellots, i als que fins i tot se'ls pot robar impunement la cartera.

Per cert, ja posats, per què Felip VI no perllonga la seva gira i fa una conferència a Alt-Moabit, 96, 10559, Berlín, sobre la corrupció del PP i de la família reial espanyola? A Transparència Internacional li agrairan la informació.

JORGE BEZARES
ELDIARIO.ES
UN PAÍS DE 
CHIRIGOTA

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. No creo que sea mal tipo. (a nivel personal, el mio).
    Pero creo que todo lo que le rodea, de una forma u otra está obsoleto.
    Besar las manos a unas niñas por ser herederas o infantas o no se que, genuflexándose, queda para la historia. ¿ En qué me equivoco?.
    Pues por muy monárquico y de buena fe que uno quiera ser, se encuentra que esto, con el cargo de dinero que comporta, no es de recibo.
    Seamos consecuentes. Rey, reina, casa real, infanta una; infanta , otra. Coches para todos, guardaespaldas para todos. Reina emérita, rey caza rinonocerontes HEMBRAS , emérito. Coches para ambos, chóferes, secretarios, mayordomos, guardaespaldas, casas, sueldos, seguros, viajes, mpara todas, (las del emérito....)

    No, no. No hay dinero para tanto despilfarro. Pero sicho sin ánimo de maldad. Aquí se nos escapan 100 millones anuales, sin duda, y no es que nadie se meta pasta al bolsillo, es que son muchos a mantener y vigilar....incluso la boba, el maricahalar, la cornuda y el duque empalmao....Que no..titos...que no.

    ResponElimina
  2. NO SIRVE PARA NADA SERIO Y NOS CUESTA MUCHO DINERO CADA AÑO, EL Y LA TROUPE. uséase que a Estoril deberíamos mandarle. No son 100, se habla en total de 500 milloncejos de nada.

    ResponElimina