¿S'en pot anar al MWC de BCN? La resposta és que el risc existeix, ​​almenys fins el 2023, quan finalitza l'actual compromís, afirmen fonts pròximes al GSMA, l'associació que organitza el congrés i que representa més de 800 operadors d'unes 300 empreses. Aquesta es la realitat, el motiu que ens venen desde Nadrid, és que la capital catalana pot deixar d'albergar el Mobile World Congress (MWC) pel clima d'inestabilitat política viscut els últims mesos a Catalunya, que diuen ha generat desconfiança en els organitzadors del congrés. Aquest motiu no s'aguanta per enlloc, ni té cap sentit, malgrat les declaracions de l'infumable ministre d'Indústria i Energia, Álvaro Nadal: "Risc n'hi ha, ara i des d'abans", ha dit Nadal, per a qui el procés sobiranista està "creant un cert nerviosisme" entre els organitzadors del congrés.
L'interès de Dubai a convertir-se en la seu del Mobile neix en un intent de convertir l'emirat àrab a una destinació consolidat de congressos i fires ia potenciar la zona com un epicentre de turisme empresarial, aquest és el motiu real que fa perillar la continuitat del MWC i no el clima que es viu a Barcelona des de fa mesos, com ens estan dient.

Dubai ha estat escollida per albergar l'Exposició Universal, entre l'octubre del 2020 i l'abril del 2021, el que ha portat el país a construir un nou recinte firal de més de 438 hectàrees, diuen fonts del sector tecnològic. No obstant això, un portaveu proper al GSMA afirma que Dubai no es contempla i que si el congrés deixa en algun moment Barcelona es pensa més en una ciutat europea "per logística i funcionament", encara que les mateixes fonts insisteixen que cap gran capital del continent pot competir ara per ara amb Barcelona si es fan bé les coses.
Oficialment, Barcelona i el GSMA tenen un acord fins a l'any 2023. Així ho han recordat aquest dilluns l'alcaldessa i el conseller delegat del GSMA, John Hoffman. GSMA vol complir-lo, però com va recordar en la presentació d'aquest any, el cap de màrqueting del GSMA, Michael O'Hara, "esperem que la situació ho permeti. El que volem és un entorn estable i segur". Fonts pròximes al Mobile han indicat que l'acord fins al 2023 podria estar pendent d'una "renovació formal en 2019", tot i que a l'Ajuntament no té constància.
No s'ha comentat gaire un ajut europeu de 700 milions d'euros per a investigació tecnológica en que Barcelona i la seva àrea  metropolitana seria on s'experimentaria per a tot el món la tecnología 5G, un  hub experimental pioner a tot Europa, i això Dubai no ho té, i l'Ajuntament malgrat el que diguin els de sempre està per aquesta labor, juntament amb la Generalitat. I el Rei en tot això no hi té res a veure.