La premsa local catalana, o el que en queda, es quedarà en breu sense una altra de les seves referències històriques, el Diari de Sabadell. El propietari del rotatiu que va començar a distribuir-se a la cocapital del Vallès Occidental el 1976, Ramón Rodríguez Zorrilla, ha anunciat als 18 treballadors que encara té en plantilla que l'última edició que sortirà al mercat serà la de Dijous Sant.
Després d'aquesta venda hi figura una suculenta operació immobiliària per als accionistes del diari local, indiquen fonts de l'entorn de l'editor. Vendrà la seu del Diari, situada al centre de la ciutat --al número 37 del carrer Sant Quirze--, per poc més de 1,5 milions d'euros. La comercialització ja s'ha iniciat. Cerca treure la màxima rendibilitat a la parcel·la de terreny amb la transformació de les oficines en habitatges particulars.
Per servidor i molts altres ja fa temps que el Diari de Sabadell estava tancat donat el seu nul interès, recordo que el meu pare el comprava cada dia per veure les esqueles dels traspassats, era l'únic que li interessava. De fet, durant molts anys, el Diari de Sabadell tancava per vacances tot el mes d'agost.
Aquesta antiga referència històrica del periodisme local no serà una sensible pèrdua per a gairebé ningú i si un bon negoci per als accionistes del 'patufet' com se l'anomenava col·loquialment al presumpte diari, quan als treballadors, sembla que ho tenen magre. Descansi en pau.