• El Suprem rebutja deixar lliure a Jordi Sànchez perquè JxCat vol "restablir" la via unilateral. L'exlíder de l'ANC i diputat de JxCat seguirà tancat a Soto del Real, on roman des del 16 d'octubre.
  • El jutge Llarena creu que el fet que Sànchez mantingui el seu ideari independentista "impossibilita el convenciment impossible reiteració delictiva que s'hauria respecte de qui professi la ideologia contrària"
L'exlíder de l'ANC i diputat de JxCat, Jordi Sànchez, seguirà a la presó de Soto del Real. El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha rebutjat la petició de llibertat de Sánchez i ha acordat mantenir a la presó provisional. Considera el magistrat que persisteix el risc de reiteració delictiva i que, a més, Sànchez ha "revalidat" el seu compromís amb la via unilateral en resultar elegit diputat de Junts per Catalunya.
Llarena assenyala que JxCat "proclama l'objectiu de restablir la dinàmica política" que va conduir a l'1-O, a la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) i a la resta d'actuacions dels dirigents independentistes investigats en la causa per rebel·lió. Això suposa un impediment a la sortida de Sánchez de presó, però també ho és, a criteri de Llarena, la "marcada determinació" amb què el diputat "ha perseguit la consecució dels seus objectius".
Si aquest jutge 'pre-cop' no està prevaricant que baixi Déu i ho vegi. Sembla clar que els jutges no creuen en res i em pregunto qui Jutja als jutges, si és que hi ha jutges que puguin jutjar algú. Com deia l'antropòleg Manel Delgado, en vista del que hi ha i ens espera, millor seria haver declarat la república de veritat, i que sortís el sol per Antequera, pitjor no estaríem.