Tot i els esforços, la bretxa salarial segueix sent una realitat. Avui, 8 de març, Dia Internacional de la Dona i dia de la vaga feminista, alguns diaris han decidit donar suport de forma simbòlica amb una iniciativa mai abans vista: posant dos preus, en funció del gènere. La raó precisament és destacar aquesta injustícia, la que fa que a França per exemple, bressol de Libération, periòdic que ha portat endavant la iniciativa, la bretxa continuï sent d'un 25%.
Així doncs, Libération ha decidit aplicar durant el dia d'avui la mateixa diferència al seu preu de venda, és a dir, 0,50 € més a pagar pels homes. 0.50 € no vol dir res si aprofundim en tots aquests sous que són un quart més baixos que els dels seus col·legues, tot i realitzar la mateixa tasca. Un altre punt més per generar debat, que al final és del que es tracta avui. Que el tema estigui sobre la taula de tots, que cope les converses en cafeteries, que entri a la força en els caps de tots, sense excepció.
L'estadística resol en part aquestes diferències. Les dones, tal com explica el diari a la seva web, treballen més sovint en jornades a temps parcial per la qual cosa potser podria respondre a aquest salari més baix però ... per què?

Ningú procura anar més enllà, però la realitat és, encara que sigui de forma voluntària, la qual posa en evidència la clara falta que fa la reestructuració des de baix de la igualtat de gèneres. Aquesta jornada parcial s'explica perquè després d'ella, comença una altra jornada: la domèstica. La que no es veu, la qual no s'aprecia. La de la cura, aquest món en què les protagonistes són, sens dubte, les dones.

I és que la desigualtat parteix des de baix, des de casa. I per això avui Libération ha volgut prendre cartes en l'assumpte i reflectir en els seus preus fent-los diferents. Tan diferents com ho són els salaris entre homes i dones. Però ben mirat, el que ha fet Liberation és pura i simplement sexisme populista i oportunista, i si de cas ha perjudicat als homes - pocs, però n'hi ha - que no són masclistes. No en conec cap, pero haberlos haylos - diuen -. Potser si comencem per aqui, podrem començar a solucionar la discriminació que pateixen les dones, no rebaixant el preu dels diaris un dia a l'any. Nomès que fossim capaços d'eradicar aquest paternalisme displicent, ja hauriem començat a avançar.