La direcció de Grup Zeta va formalitzar el pasado febrer, l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 177 treballadors d'El Periódico de Catalunya. Aquesta xifra supera les previsions inicials i arriba al 46% dels 383 empleats de les empreses afectades. L'ajust s'estructurarà en 85 redactors, 55 empleats dels equips d'administració i sistemes informàtics, 19 de gestió de mitjans i 18 de l'àrea de distribució i subscripcions. I a més a mñes s'han petat al Farreres.
A la vista d'aquestes xifres no em sorpen que tinguin problemes econòmics, per publicar el que publiquen amb un 35% d'aquest personal n'hi hauria de sobres, i aquesta estructura totalment obsoleta pròpia de temps analògics no és un problema nomès de 'El Periódico', sino de tots els diaris en paper, que han de suportar una estructura mastodóntica i tot plegat per explicar el que qualsevol ciutadà pot saber a travès de facebook o twitter. No ho sé, però estic segur que les estructures de 'el diario.es' o del 'Huffingtpon post' són molt més petites, i els resultats iguals o superiors.
No és un problema nomès del Grup Z, un diari de paper en temps del 5G, no té possibilitats de subsistir, neix caducat cada día, en una època en que la informació de qualsevol noticia és immediata, ells ja es lleven tard cada dia, com a mínim amb sis hores de retard, massa a dia d'avui, fins al punt que com diu Évole a 'el periódico' d'avui, un diari de paper pel que serveix actualment, és per eixugar-se el cul si els CDR tallen una autopista, i atrapat allí t'apressa la cagalera, i poc més, i en el cas de 'el periódico' actual, si té el director que té i la línia editorial que té, francament ho tenen molt magre, no crec que durin gaire temps més.