El diumenge 15 d'abril a les 20.30h es farà una segona funció d' El sistema solar que serà solidària amb Proactiva Open Arms, després que el vaixell d'aquesta ONG hagi estat immobilitzat i continuï retingut en un port de Sicília, fet que impedeix la seva tasca humanitària. 
Davant d'aquesta situació, la companyia oferirà la funció extra al preu únic de 30€ i tota la recaptació serà per a Proactiva Open Arms. Les entrades per a aquesta funció ja són a la venda. 
La relació del Teatre Lliure amb aquesta organització humanitària, fundada el 2015 per socorristes voluntaris per actuar en la crisi dels refugiats a les costes gregues, es remunta a la temporada passada amb l'espectacle inaugural De Damasc a Idomeni, muntat en benefici dels refugiats i per ajudar a mantenir en actiu el vaixell de salvament marítim Astral. 

El sistema solar, de la dramaturga peruana Mariana de Althaus -una comèdia delirant que gira al voltant d'una família desestructurada el dia de Nadal-, es va estrenar al Lliure de Gràcia de la mà de Carol López i està interpretada per Nausicaa Bonnín, Aina Clotet, Marc Clotet, Guillermo Toledo i els nens Joel Bramona i Jaume Solà. 
Comentava avui Aina Clotet a Tot es mou de TV3, que és important no oblidar la situació del vaixell retingut al port de Sicilia, perquè si no s'en parla la noticia desapareix dels diaris i cau en l'oblit, que de fet si no fos per aquesta funció solidaria ja està succeïnt.