El mantra amb què Cristina Cifuentes va tractar de legitimar el seu ascens dins del PP ha estat la clau de la seva caiguda. Una circumstància que ella mateixa s'ha encarregat de remarcar durant la compareixença de premsa en què ha presentat la seva dimissió com a presidenta de la Comunitat de Madrid: "La tolerància zero amb la corrupció té un preu" i "la campanya que hi ha en contra meva probablement forma part d'aquest preu que cal pagar ".

Cifuentes ha assegurat que es tracta d'una "campanya d'assetjament i enderrocament en contra" de la qual és coneixedora des de fa anys i ha remarcat que aquest enregistrament -per la qual se li atribueix un suposat furt en un supermercat a 2011- s'ha difós per "anar més enllà del polític". "Ha estat el remata a alguna classe de campanya personal en contra meva".

Com a presidenta, la presidenta regional Cristina Cifuentes ha promogut la personació de la Comunitat en el cas Púnica, ha portat als tribunals les irregularitats al Canal d'Isabel II, que investiga el cas Lezo, així com la construcció de la Campus de la Justícia sota el Govern d'Esperanza Aguirre. No ho va fer en els seus inicis, però veient-acorralada després de la implicació de part del seu equip en trames corruptes del PP madrileny va canviar la seva estratègia per demostrar que ella era la "regeneradora" de la política a la regió. I així va abanderar la lluita per demolir el llegat de la seva predecessora en el càrrec, Esperanza Aguirre, els dos dirigents de confiança -Francisco Granados i Ignacio González han acabat entrant a la presó.

La caiguda de Cifuentes no ha estat gràcies al periodisme d'investigació de eldiario.es, ni per les seves mentides en l'assumpte del Màster de la Universitat, Cifuentes ha caigut víctima del foc amic per fer un Winona en un Eroski el 2011, i tot per dos pots de cosmètics presumptament sostrets, ¡vagi vagi !, a Capone el van enxampar per evasió d'impostos no per gàngster, i a Florentino Pérez, ni per això, cada vegada que els del Banc em carreguen el rebut del gas, penso en ell i la seva mare.