ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

LLEGIR EN LES ÀNIMES


Explica Porfiri que Plotíno tenia el do de llegir en les ànimes. un dia, sense més preàmbul, va dir al seu deixeble, molt sorprès, que no intentés matar-se i que emprengués millor un viatge. Porfiri va partir cap a Sicília: allí es va curar de la seva malenconia, però, afegeix ple de pesar, no va assistir a la mort del seu mestre ocorreguda durant la seva absència. 
Fa temps que els filòsofs no llegeixen en les ànimes. No és el seu ofici, es dirà. És possible. Però llavors no ens ha de sorprendre que ja no ens interessin. EM. CIORAN.

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. Salvo Aristóteles, no creo que los filosofós de la Grecia clásica interesen mucho, la verdad. Pero hay una corriente de "nuevos" que si tienen mucho que decir.
    La verdad es que la filosofía ha dejado de interesar porque no nos agrada que nos llamen la atención, ni que nos reprendan (que no es lo mismo que reprimir), y así nos va.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. de filòsofs nous n'hi ha de molt interessats, encara que poc cas els hi fem.

      Elimina
  2. En una época en la que lentamente estamos enterrando a la religión cristiana y a su lado moralizante, seria magnífico resucitar los valores de la filosofía clásica.

    Porque corremos el riesgo de vivir en una sociedad sin valores morales.

    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Diria que fa ja temps que aquesta sopcietat ha perdut els valors i de passada L'ètica. Els únics valors o patrons que té són els de l'estètica.

      Elimina