La notícia és aquesta: Rajoy confon al primer ministre danès amb el xofer del primer ministre danès. El president del Govern, Mariano Rajoy, havia de reunir-se el passat divendres amb el primer ministre de Dinamarca, Lokke Rasmussen, per parlar del futur d'Europa i la sortida del Regne Unit del projecte europeu. Tot i que el mandatari espanyol va titllar la reunió de "interessant i profitosa", un comunicat de l'executiu danès ha confirmat que Rajoy no va parlar amb Rasmussen sinó amb el xofer d'aquest, Mogens Albertsen.

"Vaig estar esperant al senyor Rajoy més d'una hora, després vaig decidir anar-me'n però no vaig localitzar al meu conductor. Van aparèixer tots dos al cap de mitja hora, xerrant tranquil·lament ", confirma el primer ministre danès.

"Hem parlat principalment de mobilitat, que és un tema fonamental en l'Europa d'avui dia", va dir Rajoy als mitjans divendres a la tarda. "Facilitar que els europeus es desplacin lliurement, sense condicions, ha de ser un objectiu comú de tots els membres de la Unió, i el senyor Rasmussen ho comparteix amb mi i de fet em va comentar que la mobilitat i la lliure circulació de les persones són la seva comesa principal ", ha explicat.

Diversos periodistes espanyols van assenyalar que la persona amb la qual Rajoy havia estat parlant no era el mandatari danès, però la naturalitat amb la qual tots dos van posar davant les càmeres es va imposar, i ha hagut d'esperar al comunicat oficial del govern de Dinamarca per desvetllar el malentès . Malgrat això, Rajoy no li ha donat importància a la confusió: "Es va parlar del que s'havia de parlar i, com comprendran, el senyor Albertsen s'encarregarà de compartir-ho tot amb Rasmussen, així que tot va anar bé i ara en el que cal pensar és en el pròxim Marc Financer Plurianual ".

Ho han tornat a fer els de 'el Mundo today', més d'un ha donat la notícia per bona, per cert, entre ells Ramon Cotarelo a twitter, i no és la primera vegada que el Mundo Today cola una notícia falsa (o inventada) com certa, i la gent s'ho creu i la difon, i la culpa no és d'ells, sinó dels que se la creuen, potser perquè de vegades la ficció supera la realitat, i això els de 'el Mundo today' ho saben fer molt bé. De fet, m'he assabentat d'aquesta noticia pel tuit d'Cotarelo, però de seguida he sospitat de la veracitat de la notícia, per què? us preguntareu, molt senzill, M.Rajoy no pot parlar durant mitja hora de res amb ningú, i menys amb un senyor danès de Dinamarca.