La trucada d'un veí de Sant Cugat del Vallès ahir dilluns, ha provocat un embolic entre els Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia (CNP) davant de la casa del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. Al veí l'ha inquietat la presència de dos desconeguts davant del domicili del magistrat i, temorós de poguessin estar intentant assaltar-la, ha trucat al 112 per alertar subratllant que l'amo era Llarena. 
La propietària de l'immoble és en realitat la dona del jutge i es tracta d'una casa que freqüenten tot i no ser la seva residència habitual. La trucada del veí ha activat diverses patrulles dels Mossos. Hi havia la possibilitat que poguessin ser lladres que ignoressin qui estaven a punt de robar. Però preocupava molt més la possibilitat que es pogués tractar d'una acció de protesta contra l'empresonament dels polítics catalans. Els Mossos han arribat quan els dos sospitosos encara no havien marxat i els han pogut sorprendre a tocar de l'entrada del pis de Llarena. Però hi havia més sorpreses.
Els policies catalans han instat els dos homes a identificar-se i aquests últims han resultat ser dos agents de paisà del Cos Nacional de Policia (CNP) que estaven realitzant discretament tasques de protecció i vigilància del domicili del jutge. Cosa que els Mossos desconeixien. La policia catalana manté activat des de la setmana passada el dispositiu 'Minerva', un operatiu que s'ha desplegat, considerant la situació política actual que es viu a Catalunya, per contenir possibles atacs contra seus de partits polítics i institucions judicials, entre altres objectius. 
O sigui, que la policía nacional amaga informació als mossos, i no nomès aixó,  ho explicava aquest dissabte David Torrent un mosso en excedència en el programa FAQS de TV3. "Hi ha gent dels Mossos que estava davant dels grups terroristes que ara està davant de l'ordinador", va denunciar. En l'entrevista, Torrent accepta que, ara per ara, Catalunya està menys protegida que fa uns mesos i critica que, des que el govern espanyol va agafar el control de la policia catalana, l'ordre de prioritats d'actuació han canviat. "Hem d'invertir els recursos en la prevenció dels atemptats i no en disputes polítiques i en la confrontació dels Mossos", avisa. En relació al cas judicial obert contra l'excap dels Mossos Trapero, l'agent en excedència assegura que l'Estat "no ha pogut pair que un cos com el dels Mossos hagi resolt els atemptats com ho fem fet". Detalla també que el cos policial, a dia d'avui, té moltes dificultats per accedir als diners dels fons reservats per finançar la lluita antiterrorista.

Veient el panorama, a hom li venen ganes, moltes ganes d'envaïr Polònia, aquests policies de paisà són sospitosos habituals, més propis de 'l'ancien regime' que d'un Estat modern i democràtic.