Soap és una sitcom nord-americana, emesa a Espanya entre 1977 i 1981. La sèrie pretenia ser una paròdia de les telenovel·les o Soap Operes, i va ser inclosa en el llistat elaborat el 2007 per la revista Time com una de les 100 millors de la història. En més d'una ocasió m'he referit a ella per comparar-la amb situacions actuals, l'última vegada, el sainet del Màster de la Sra Cifuentes, oblidant que hi ha molta gent més jove que jo que no coneix ni té perquè conèixer la sèrie, una sèrie que dubto es pogués rodar i emetre a dia d'avui.

Soap s'ambienta en la ciutat fictícia de Dunn River, Connecticut i se centra en la família Tate que viu en un barri ric. Jessica Tate i el seu marit, Chester, no són precisament models de fidelitat a la vista de les nombroses històries d'amor que han tingut a través del temps i que s'han vist entrellaçades amb diversos contratemps familiars, incloent l'assassinat del fillastre de la seva germana Mary, Peter Campbell. Tenen tres fills: la sensual Corinne, la conservadora Eunice i el temerari Billy. A la mansió dels Tate viu també el pare de Jessica, que és sobrenomenat "el més gran", ja que es creu que està encara en la guerra, i va vestit amb el seu uniforme per casa, i per acabar-ho d'adobar s'ha de sumar a més el majordom de color, Benson. L'altra família protagonista és la dels Campbell, integrada per Mary Campbell, germana de Jessica, el seu marit Burt i els seus fills, Jodie que és gai, el criminal Danny criminal i l'acomplexat Chuck, el ventríloc que s'expressa només a través del seu ninot i alter ego Bob.

La sèrie desenvolupa moltes subtrames en els límits del surrealisme, en una trama complexament trenada com en les telenovel·les. Entre les moltes subtrames que es desenvolupen al llarg de les diferents temporades: Chester es veu embolicat en un assassinat i després perd la memòria iniciant una nova vida com a cuiner mentre la seva dona Jessica s'enamora d'Donahue el detectiu que investiga el cas i després es escapa a Amèrica del Sud al retorn del seu marit; Eunice s'enamora de Dutch Leitner, l'assassí a sou de Chester; Corinne es casa amb un ex sacerdot, però la filla de tots dos resultarà estar posseïda pel diable; Burt és segrestat per extraterrestres i reemplaçat per un clon en el qual Mary manté relacions sexuals quedant finalment embarassada de l'extraterrestre... 
Benson el majordom negre, robava plans constantment, sorneguer, fanfarró, va acabar tenint una sèrie pròpia. 


Enredo (Soap) va ser una sèrie Molt transgressora per l'època, ara no és podria emetre per cap cadena de televisió per irreverent, surrealista, desvergonyida, amoral, etc etc. ja em veig als guarants de la decencia, la llei i l¡'ordre queixant-se de la manca de valors cristians, de la seva amoralitat, etc etc, i és que possiblement, la mateixa societat del 1977 era molt més oberta tolerant i transgressora que l'actual, vol dir que hem anat enrere i continuem de fent-ho, ens queda poc per arribar al cim del puritanisme previ a la decadència com a societat, fins al punt que ja s'està acabant el paper de fumar per agafar-nos-la.