{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

LES FLORETES TENEN UN PREU


De 90 a 750 euros. Aquest serà el càstig al qual hauran de fer front, a partir d'ara, tots aquells homes que xiulin o llencin floretes a dones pel carrer a França. Pels de la ESO, floretes són 'piropos'. El text, que ha estat aprovat aquest divendres per l'Assemblea Nacional, és una proposta del president, Emmanuel Macron. El projecte de llei pretén combatre tots els tipus de violència relacionats amb l'assetjament sexual i sexista. La penalització s'aplicarà en cas que la dona se senti assetjada. Ara per ara, però, el text depèn del vistiplau del Senat per entrar definitivament en vigor. I Monsieur Macron s'ha quedat tan ample, el talibanisme feminista a vegades perd el rumb, i aquest n'és un cas, talibanisme o gilipollisme, s'ha passat Monsieur tres pobles, i estic segur que fins i tot moltes dones no estarien d'acord amb aquesta proposta, llençar floretes és part del paisatge entre homes i dones, ho ha estat sempre i hauria de continuar, tot i que s'ha perdut bastant, potser per què la dona s'està masculinitzant i l'home feminitzant, i tambè per un excès de zel en el comportament d'ambdos sexes, que en comptes d'acostar-se em temo que s'estàn separant provocat per les mútues intransigències, en no haver entès ni uns ni altres el rol que han d'ocupar en aquesta lluita de sexes. Una lluita que ha perdut frescor i ha guanyat en acidesa, i no precisament per culpa de les dones.  

'Ay, quien fuese abrigo para andar contigo' deia Curro el Palmo. No crec que s'atrevissin a multar-lo, ni a França ni enlloc. Tot i que hi ha qui (penso de de manera equivocada) que no és així en dir:

"Encara que [la floreta] sigui bonica, bona o agradable, considerem que és una autèntica invasió", assenyalava Ángeles Carmona al 2015, que insistÍA en que es tracta d'actituds absolutament permeses en la societat i que "han de ser eradicades".

A vegades penso que ja estic bé com estic, encara que se'm pugui considerar antiquat o masclista. 'Nena, andas mejor que un longines'. I és que hi ha obvietats que són obvies, de la mateixa manera que un paleta o lampista treballant ha d'ensenyar la regatera del cul, també han de llançar floretes des de dalt de l'obra a les noies o dones que pasen pel carrer, com els toros, és una tradició que s'hauria de conservar, però que desapareixerà com les gotes de pluja quan topen amb la superfície del marc de la finestra, on es desfan com les onades perdudes d’una mar de butxaca en una platja inversemblant.

Publica un comentari a l'entrada

23 Comentaris

  1. Lo encuentro absurdo. De verdad. Absurdo.

    ResponElimina
  2. A més d'una se li caurá l'autoestima al terracom això funcioni. No sé per què m'ha vingut a la memòria aquella cançoneta de la Encarnita Polo que deia:

    "Señor farolero que enciende el gas, dígame usted olé, por caridad".

    Hi ha sectors del feminisme que toquen amb l'absurd.

    salut,

    ResponElimina
    Respostes
    1. es alló del politicament correcte que acaba sent absurdament incorrecte.

      Elimina
  3. https://youtu.be/8Xfi4_jsorw

    A veure si aquests tambe t,agraden de bon matí. Jajajaaj

    ResponElimina
    Respostes
    1. A ell no el suporto, i aixó que no he vist mai el seu programa, nomès trossos que donen altgres cadenes, ella em cau molt be, és alló que en diuen a Itàlia una brava donna.

      Elimina
  4. Doncs això és el que pensen moltes dones quant els diuen, quieres que te enseñe mi sardina? Que no els suporten per pressumptuosos i per grollers. També n,hi ha de bonics i que es poden considerar floretes però crec que aquest enginy s,ha anat perdent per donar pas a la grolleria a la falta de respecte i a la falta d,admiració per la dona i tot perquè realment tenen unes carències que els desperten de forma exagerada la necessitat de dir te que tu avui realment quant t,has llevat el que volies era la seva sardina fins i tot t,has vestit com t,has vestit perquè esperaves la sardina això no és cap floreta, és de famelic. Amb aquestes multes potser més d,un prefira pagar entrada i companyia o apreciar realment allò que necessita.

    ResponElimina
  5. És cert que s'ha perdut la floreta o el piropo respectuós i fins i tot prou cursi, de fet si no és així ja no és una floreta, és un insult, però hi ha tota una tradició de piropejadors amb gracia i estil, menys ara, cert, però d'ací a multar em sembla una bestiesa i una retallada més als drets de les persones i a la llibertat d'expressió.

    ResponElimina
  6. Jo no ho veig així. La llibertat és de tothom no només del calent mental.

    ResponElimina
  7. Gemma, la floreta o el piropo tal i com s'enten no es el producte típic d'un calent mental, que seria la grolleria, sinó el producte de la galanteria o galanura que es deia abans. El que passa és que aquest tipus de piropo s'ha perdut.

    ResponElimina
  8. Doncs deuen considerar que ara hi ha més calents mentals i que no saben com reconduir el tema dels qui apreten l,accelerador sexual al carrer.

    ResponElimina
  9. no ho crec, és mer postureig, toca ara ser feminista per que dona vots i fa fe fi, no hi ha res més enllà i menys encara en el cas de monsieur Macron.

    ResponElimina
  10. No hay nada más soez que oír a algún indocumentado lanzar burradas a cualquier mujer, la verdad es que es bastante repelente. Pero también hay piropos que ,entiendo, a nadie ofenden y que hacen la vida más agradable, legislar sobre esto es una muestra más de la imbecilidad reinante en una Europa de funcionarios (en la peor connotación de la palabra), pesebreros e imbéciles, que, supongo, no tienen cosas más importantes a las que dedicar sus esfuerzos, que seguir en esos puestos para continuar sin hacer nada de provecho.

    "Yo, Celestina, tu más conocida cliéntula, te conjuro por la virtud é fuerça destas vermejas letras; por la sangre de aquella nocturna aue con que están escriptas; por la grauedad de aquestos nombres e signos, que en este papel se contienen; por la áspera ponçoña de las bíuoras, de que este azeyte fué hecho, con el cual vnto este hilado: vengas sin tardança á obedescer mi voluntad...
    Si no lo hazes con presto movimiento, ternásme por capital enemiga; heriré con luz tus cárceles tristes é escuras; acusaré cruelmente tus continuas mentiras; apremiaré con mis ásperas palabras tu horrible nombre. E otra é otra vez te conjuro. E assí confiando en mi mucho poder, me parto para allá con mi hilado, donde creo te lleuo ya embuelto."

    ResponElimina
  11. estas cosas suceden cuando los idiotas ostentan el poder.

    ResponElimina
  12. Cal diferenciar entre una floreta més o menys enginyosa, amb l'exabrupte o el bram groller de qui no és capaç d'articular una altra cosa. Una cosa és un afalac dit amb cortesia i admiració, i una altra un insult.

    ResponElimina
  13. https://www.eldiario.es/theguardian/Francia-multas-acoso-sexual_0_752775211.html

    Crec que aquí deixen molt clar que no és un tema de floretes sinó d,insults i d,intimidació sexual. També serveix pels homes assetjats per dones suposo.

    ResponElimina
  14. ja, ès que la noticia inicial era molt vaga, insults i intimidació ja està penat en certa manera. I ara que? cada vegada que em tirin una floreta pel carrer tinc de denunciar-ho? bah! faré veure que no ho sento.

    ResponElimina
  15. És que no parlen de floretes per molt que t,hi encaparris. Que vols dir amb això de què ser un sexe symbol masculí te el seu preu?

    ResponElimina
  16. feia conya, referint-me a unes suposades floretes que rebia sevidor de vostè de les senyores, dama misteriosa.

    ResponElimina
  17. La millor floreta és la que et deixo com a se simbol d,un greu sentiment d,amistat. Diuen que és immortal però la veritat és que això sí que es un misteri. Si no t,agradaven cursis et fots, és el que hi ha.

    ResponElimina
    Respostes
    1. tots som prou cursis, sobre tot quan estem enamorats, o davant d'una bona amistat.

      Elimina
  18. Pues yo no sabía que las chicas recibieran piropos actualmente.No serán piropos,serán borderias y mala leche encubierta.Los piropos de mi Andalucía juvenil,eran totalmente inofensivos,pero había gente muy guarra también.Pienso que sí,que se les deben multar,por guarros.

    ResponElimina
    Respostes
    1. era todo un arte el tema piropos, pero piropos galantes, no obscenidades.

      Elimina