La decisió de Pedro Sánchez, d'oferir el Port de València com a "port segur" per al desembarcament del vaixell de rescat Aquarius, rebutjat a Itàlia i Malta, ha provocat la reacció de la majoria de partits, a excepció del PP, i també d'institucions europees que han agraït el gest. Units Podem i Ciutadans han aplaudit la direcció.
"Bona decisió acollir les 629 persones de l'Aquarius", ha expressat Podem a través de la xarxa social Twitter en què ha agraït als ajuntaments de València (Compromís) i Barcelona (Ada Colau) que oferissin en primer terme la seva "petició per donar-los asil "i que" finalment "ha estat" recollida pel Govern". Fins i tot Quim Torra s'ha ofert a acollir-los en nom de la Generalitat.

Oh quina meravella, que bonic és viure en un món tan feliç i solidari com som els espanyols, i no com els italians que han dit que s'han acabat els desembarcaments de migrants.
Els ho podrien explicar als centenars de subsaharians que intenten entrar a Espanya i no poden pels murs de Ceuta i Melilla, les reixes i les concertines que va posar Zapatero, i la Guàrdia Civil.
Contrasentits d'una societat hipòcrita, d'una Europa hipòcrita i insolidària, que només viu del postureig, del gest impúdic. No se que aplaudeixen i que es feliciten per acollir Espanya a aquestes 629 persones del vaixell Aquarius, hauria de donar-los vergonya, només cal mirar a través de la reixa de Ceuta o Melilla i contemplar indiferents als que no volem acollir mentre es destrossen  les mans en intentar saltar les tanques. El nou Govern italià almenys no dissimula i és mostra tal com és, igual d'hipócrita e insolidari que la resta de països europeus, sense posar-se la careta del bonisme solidari.