L’Andy Trias Trueta va presentar la seva primera obra “Ignorant la SD” en un acte el 16 de maig passat a la Casa del Llibre de Barcelona i en el que estava acompanyat dels periodistes Mònica Terribas i Antoni Bassas.
Durant més de setze anys, l’Andy Trias Trueta ha anat guardant les seves reflexions, articles i memòries en llibretes manuscrites. Ara, gràcies a una selecció d’alguns dels seus millors escrits, mostra una bona part  de les seves opinions i dels seus pensaments. El lector podrà endinsar-se en el seu dia a dia, farcit d’història contemporània i, al mateix temps, trobarà resposta a les grans preguntes de la vida. A través de la mirada lúcida i valenta de l’Andy, i amb un estil clar i molt personal, descobrirem que  la força de voluntat i la determinació mouen muntanyes.
Amb aquest llibre l’Andy anima les persones amb la síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals a tenir el seu propi projecte de futur i veure la vida independent com un objectiu possible per a ells. Així mateix, Trueta remarca la importància de la confiança de les famílies a qui demana perdre la por que limita els seus fills i filles. Per últim, l’autor parla a la societat, a qui li reclama que aposti per la integració real i que es desterrin d’una vegada els tòpics i prejudicis que encara existeixen sobre les persones amb la síndrome de Down.
Andy Trias va néixer a Barcelona el 2 de novembre del 1972. Després d’estar escolaritzat a l’escola especial, va cursar l’EGB a l’escola ordinària Sadako. La seva primera feina fa ser a les oficines del Futbol Club Barcelona i, actualment, treballa a la Fundació “La Caixa”. L’any 2000 va ser pioner en independitzar-se amb el suport de la Fundació Catalana Síndrome de Down. L’any 2015 es va casar amb la seva parella, Eva Casalprim Pina.
Col·labora des de 2011 amb la revista digital Èxit21, creada per la Fundació Catalana Síndrome de Down, i de la qual és membre de l’equip de redacció. També és president de l’Assemblea de Drets Humans de la Fundació.

Explicaba l'Andy ahir a Tot es mou de TV3 que un dels motius que el varen dur a independitzar-se va ser el fet de pensar que un dia es quedaria sense els seus pares, i suposo que l'Eva i va tenir molt a veure tambè. El seu Pare Ramón Trias Fargas va morir fa molt de temps, però la seva mare ho va fer fa un mes.

De l'Andy en vaig parlar fa un temps aquí, em sembla un tipus fascinant, que trenca tants tabus, tans, i ens dona a tots una lliçó de vida, de saviesa i de sentit comú que falta ens fa. Jo no pateixo la síndrome de Down, la tinc, diu l'Andy.