"El ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, Josep Borrell, ha demanat aquest diumenge a l'oposició que deixin de "buscar tres peus al gat" i que col·laborin amb el Govern perquè, segons la seva opinió, Catalunya "està a la vora de l'enfrontament civil".
Borrell s'ha expressat així en una entrevista a La Sexta, en què també ha obert la porta a recuperar alguns dels articles de l'Estatut d'autonomia català que van ser declarats nuls. "Això requereix la participació de totes les forces polítiques", ha assenyalat. Ha demanat a l'oposició que col·labori amb el nou Executiu de Pedro Sánchez i que no es dediqui a "trucar frases"
En aquest sentit, el ministre ha demanat a l'oposició que col·labori amb el nou Executiu de Pedro Sánchez i que no es dediqui a "trucar frases" o a "buscar tres peus al gat" quan el Govern està "intentant dialogar".
Preguntat sobre l'acostament de presos catalans, Borrell ha assegurat que aquesta decisió és competència dels tribunals tot i que, això sí, ha reconegut que li agradaria que l'expresident de la Generalitat Oriol Junqueras "estigués en condicions de participar en el debat polític.
"Tinc el reconeixement de Junqueras, de qui no ha fugit. Estem a la vora d'un enfrontament civil. Estic llegint el llibre de (Quim) Torra que diu que Catalunya és una colònia i aquesta ocupada des de 1714. Diu el que cal jugar la carta de Kosovo, aconseguir que a Catalunya sigui semblant i obligui la comunitat internacional a actuar ", ha explicat."

Crec que aqui hi ha un error d'informació per part de la vanguardia. Borrell desitja que a Catalunya hi hagi un enfrontament civil, i atia juntament amb Ciutadans i SCC per que aquest és produeixi, però no s'en sortiran ni l'un ni Els altres, el poble no està per la labor i el que si n'està és fins als ous de tots, dels uns i dels altres. Com reconeixia Clara Ponsatí, els il·luminats anàven de farol, nomès hi havia pla fins l'1-O, i a partir d'aquí res de res, pura improvisació, fum fum fum, i així estem. Vençuts per haver acceptat els eleccions del 21-D producte de l'aplicación de l'article 155, amb la seva incompetència han finiquitat el Procés, ara queda nomès la teatratalització del simbolisme,i l'agonia mediàtica de Puigdemont a Alemanya, per tant el Sr.Borell, la Nena i Gargamel no cal que és preocupin, aixó s'ha acabat, el Procés està mort i enterrat, seguirem 300 anys més segons diuen uns quants: ocupats, si! però ocupats en anar per feina i no perdre el temps en quimeres utòpiques de quatre xitxarel·los eixelebrats i a més a més, mentiders i a l'hora de la veritat, com es va poder comprovar el dia de la proclamació de la República de Schrödinger, covards.