Hi ha notícies que no són portada ni els donem massa importància. Per exemple la del dieselgate, el frau de les emissions contaminants emeses pels dièsel que ha portat aquest dilluns a l'arrest al president alemany del gegant de l'automòbil Audi, Rupert Stadler. El dieselgate, el sistema de falsejament en el mesurament dels nivells de gasos que llançaven els cotxes de gasoil, ha deixat un factura més cara per al medi ambient, la salut i fins i tot les arques públiques.
Passa que ens movem tan sols per impulsos informatius. Aquest diumenge ha estat l'Aquarius, abans Aylán o Tarajal, o les concertines de la tanca que ara vol treure Grande Marlaska. Són noticies efímeres, que de seguida son substituides per altres similars i pasen a l'oblit de la nostra consciencia.
El mateix cap de setmana en què l'Aquarius arribava al port de València, més de mil migrants van ser rescatats al mar d'Alboran i a penes han estat notícia, pendents com estàvem de l'Aquarius. I demà què?. Què passarà demà amb els que arriben a la nostra riba, amb els que s'ofeguen en la Mediterrània per falta de socors, amb els que cauen des dels pisos. L'últim es va llançar al buit des del desè pis de la casa de Cornellà quan anava a ser desnonat per no poder pagar el lloguer al Banc Popular que habia venut el bloc amb inquilins inclosos al fons voltor Blackstone. Fons voltor i bancs multimilionaris que varen ser rescatats pagant-ho tots els espanyols, uns Bancs que que segueixen empenyent al buit a uns i Europa amb la seva  inacció al fons de la mar els altres.
Em temo que farà falta més que algun gest per part del nou president del Govern, el problema és d'una magnitud tal que el que necessita més que un gest, és una gesta, i aquesta només es pot assolir amb quelcom més que bona voluntat, cal el compromís i la complicitat de tota la comunitat Europea, i molt em temo que no estan per la labor la gran majoria dels seus Estats.