NOTICIES EFÍMERES


Hi ha notícies que no són portada ni els donem massa importància. Per exemple la del dieselgate, el frau de les emissions contaminants emeses pels dièsel que ha portat aquest dilluns a l'arrest al president alemany del gegant de l'automòbil Audi, Rupert Stadler. El dieselgate, el sistema de falsejament en el mesurament dels nivells de gasos que llançaven els cotxes de gasoil, ha deixat un factura més cara per al medi ambient, la salut i fins i tot les arques públiques.
Passa que ens movem tan sols per impulsos informatius. Aquest diumenge ha estat l'Aquarius, abans Aylán o Tarajal, o les concertines de la tanca que ara vol treure Grande Marlaska. Són noticies efímeres, que de seguida son substituides per altres similars i pasen a l'oblit de la nostra consciencia.
El mateix cap de setmana en què l'Aquarius arribava al port de València, més de mil migrants van ser rescatats al mar d'Alboran i a penes han estat notícia, pendents com estàvem de l'Aquarius. I demà què?. Què passarà demà amb els que arriben a la nostra riba, amb els que s'ofeguen en la Mediterrània per falta de socors, amb els que cauen des dels pisos. L'últim es va llançar al buit des del desè pis de la casa de Cornellà quan anava a ser desnonat per no poder pagar el lloguer al Banc Popular que habia venut el bloc amb inquilins inclosos al fons voltor Blackstone. Fons voltor i bancs multimilionaris que varen ser rescatats pagant-ho tots els espanyols, uns Bancs que que segueixen empenyent al buit a uns i Europa amb la seva  inacció al fons de la mar els altres.
Em temo que farà falta més que algun gest per part del nou president del Govern, el problema és d'una magnitud tal que el que necessita més que un gest, és una gesta, i aquesta només es pot assolir amb quelcom més que bona voluntat, cal el compromís i la complicitat de tota la comunitat Europea, i molt em temo que no estan per la labor la gran majoria dels seus Estats.

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. Por lo que he oído,muchos de los acuarios en cuanto han bajado a tierra y han tratado de mimarlos,han dicho
    gracias,pero me voy para Francia que tengo familia(?),otros se han venido para aquí,por lo mismo.Diversidad,como siempre,distintos problemas,distintas soluciones.Nos llega las noticias,por gestos y
    motivaciones,pocas explican las realidades y sus soluciones practicas.Lo mismo con unos pocos impuestos podríamos ahorrarnos sufrimientos,solucionando problemas,todos los europeos.Porque voy a tener que ver sólo
    el fútbol,con la edad me pongo sensible y llorón.

    ResponElimina
    Respostes
    1. la mitad han pedido ir a Francia, pero también han llegado 10 autobuses desde Andalucia a Barcelona con migrantes, los manda el Gobierno, los dejan en la Estación del norte y que se apañen.

      Elimina
  2. He puesto en mi blog como respuesta a un comentario sobre este tema:

    Todos, incluso, los más radicales se atormentan con esas cosas, pero esto no se resuelve aquí, sino allí, y no se resuelve con buenos gestos, sino por la fuerza, eso significa llevar allí tropas para garantizar la seguridad, para meter en la cárcel a corruptos, para proteger inocentes, significa que algunos de los nuestros moriran allí y vendrán en ataúdes y eso nadie esta dispuesto a asumirlo, muertos allí... nadie lo va a hacer, porque no hay petróleo.

    Sin orden, sin ley, sin Justicia nadie monta una empresa allí, y para conseguir orden, ley y Justicia hace falta la fuerza y eso significa violencia, mientras no tengamos claro esto, creo que no avanzaremos nada...

    Un saludo

    Y si, las noticias son modas, y lo que ahora importa dentro de poco pasará al olvido, porque, realmente, no nos afecta como personas...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo leí, y eso que dices se debería hacer, es precisamente lo que no van a hacer, y por lo tanto no se resolverá el problema.

      Elimina