QUE AMAGA CIUDADANOS?


EiTB, la televisió pública basca, ha emès 'Operació Ciutadans: què hi ha darrere?', Un reportatge en el qual explica la part més fosca de la formació taronja. La peça tracta els vincles del partit que presideix Albert Rivera amb l'Ibex 35, amb la fundació Fedea, economistes i fins i tot el president del Banc Sabadell, qui en 2015 parlava de Ciutadans com el 'Podem de dretes'.
El suport dels barons del PSOE o polítics com Aznar i Zaplana també és qüestionat en el reportatge. En aquest sentit, el documental subratlla les ideologies clarament oposades que defensa. "Els líders de Ciutadans solen dir que el seu programa no social és d'esquerres i l'econòmic és de dretes. L'establishment empresarial està més tranquil amb Ciutadans que amb altres formacions", explica el sociòleg Narcíso Michavila en el reportatge.
L'operació Libertas també té cabuda en el reportatge. Segons explica el documental, aquesta va fer possible que la formació taronja es presentés a les eleccions europees de 2009, encara que no van obtenir representació. A més, parla del finançament de Ciutadans. "És clar que han de tenir un suport econòmic d'algú o alguns", afirma Inmaculada Sánchez, presidenta de la plataforma per les garanties ciutadanes.

El documental compta amb testimonis de José Manuel Villegas, secretari general de Ciutadans, José Bono, expresident del Congrés dels Diputats, el periodista Antonio Maestre o Carlos Delgado, autor del llibre "Albert Rivera és un llangardaix de V", entre altres. - publico.es


7 Comentaris

Més recent Anterior