AFEGIR CEBA AL SOFREGIT


Incorporar ceba al sofregit de tomàquet potència seves propietats antioxidants. En concret, millora la isomerització (transformació i absorció) del licopè, el pigment que dóna el color vermell als tomàquets i que està considerat un dels antioxidants naturals més potents, amb propietats que ajuden a prevenir el risc de patir malalties cardiovasculars, diabetis, certs processos cancerígens (principalment a nivell de teixits epitelials) i degeneració macular, entre altres malalties. Però a més, la ceba suma als antioxidants del tomàquet els seus, els flavonoides, uns potents agents a l'hora d'inactivar els radicals lliures o de contrarestar metalls prooxidants com el ferro i el coure, de manera que millora la quantitat i biodisponibilitat de compostos saludables en el sofregit.

No acabo d'entendre aquesta informació de la Vanguardia d'avui. A casa, de sempre al sofregit s'hi ha afegit ceba, llevat del sofregit de la paella, que no se n'hi posa, perquè -  diu la Nuri -  que estova l'arròs, i com les paelles li surten de cine, li dono tota la raó. La Paella és alló que diuen els valencians que varen inventar i que no la saben fer com déu mana, clar que aquesta percepció és molt personal, però posar-hi safra i verdures o carxofa (que això si estova l'arrós), poc li ajuden, o almenys les experiencies valencianes que he tingut amb paella i en són vàries, han estat totes decepcionants.

8 comentaris:

  1. Totalment d'acord, existien sofregits sense ceba???

    ResponElimina
  2. jo pensaba que no, però es veu que si pel que diuen aquí.

    ResponElimina
  3. Sempre descobreixen la sopa d'all, en aquest cas el sofregit de ceba.

    Totalment d'acord amb el tema de la paella, la ceba estova l'arròs, tot i amb això jo faig de tot, segons dies, perquè m'agrada el gustet de la ceba encara que aleshores el conjunt quedi més 'estovat'.

    ResponElimina
  4. Sobre la ceba i l'all sempre s'han lloat les seves virtuts però d'alguna cosa s'ha d'escriure quan arriba l'estiu.

    Recordo els vells llibres del Doctor Capo, encara es venen, per cert, he, he.

    ResponElimina
    Respostes
    1. sobre l'all, recordo que la Patrocinio, la iaia de la meva dona, s'en menjava cada dia al matí un de cru, això i el Cerebrino Mandri era la seva medicina. La Patrocinio va morir als 94 anys sense haver anat mai al metge...

      Elimina
  5. La mejor paella es la que uno hace en casa,al gusto.Le pongo cebolla a la mía acompañada de pimiento verde y pimiento rojo,me sale un sofrito muy agradable y sustancioso.Para no tener problemas con el arroz por el sofrito,lo sello previamente en una paella con poco calor.El romero de mi jardín es el toque final.La paella es cosa
    de hombres,como el Soberano,jejeje.

    ResponElimina
  6. Lo del tomillo no lo tocamos en casa, en el resto, totalmente de acuerdo.

    ResponElimina
  7. ¡¡¡¡¡paella ¡¡¡¡¡¡ (aquí visionar la cara del Hommer Simpson al comerse un pastel) agggggggggggggggggggggggg ¡¡¡¡ me gusta

    ResponElimina

# BLOG DE FRANCESC PUIGCARBÓ

BLOCS
COMENTARIS
  • Francesc Puigcarbó
    Francesc PuigcarbóTranquil Miquel, cap civilització fins ara ha tingut de President al Renacido, resistirém
  • Tot Barcelona
    Tot BarcelonaNo hay civilización que haya resistido. No la hay. ¿Asirios? , ¿egipcios?, ¿griegos, cartagineses, romanos, ?...¿Esto, todo, pende de un hilo, de un tipo que se levante con mal de muelas y mande apretar un botón.No tiene porque ser el Putin, ni el loco del pelo naranja, ni tan si…
  • Francesc Puigcarbó
    Francesc Puigcarbó1Q84 se la dejé a mi nieta y se la está leyendo. En cuanto al apagón, a mí poco o nada me afecto, tenia el kit preparado y el WhatsApp funcionaba. Además, quien debía informar que era Red eléctrica ya salió bastante pronto as aviar que en 8 a 10 horas se restablecería la conexión…
  • María
    Maríajajaja Me ha gustado mucho más leer vuestros comentarios q la entrada y no porque no estuviera bien, pero vamos q yo como tú, en caso de cataclismo mejor q me lleve rapidito , qué obsesión con vivir peremnes! La gente despotrica de esta vida todo el gus pero después se agarra a e…
  • Francesc Puigcarbó
    Francesc Puigcarbómarchando.....
  • Tot Barcelona
    Tot BarcelonaCojonudo¡¡¡ y de paso un pan de espelta ¡¡¡
Widget byTutorial Blog
-

ADMINISTRADOR