ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

LA MÀ EQUIVOCADA


Segons el Herald Tribune, Jimmy Carter va declarar que les instal·lacions nuclears podien caure en "mans equivocades", en les dels "criminals". Quina ingenuïtat! Com si hi haguessin "mans justes", propietaris no criminals del que és monstruós! No es converteix en criminal tota mà que "manté" aquestes instal·lacions?, és a dir, que es converteix en "equivocada" just per mantenir-les? La mà de Truman i la seva utilització de dues bombes el 1945, era potser menys "equivocada", per ser desgraciadament president dels Estats Units? Més aviat al contrari, ¿la seva presidència no era moralment equivocada perquè posseïa dues bombes atòmiques? Sí, les posseïa. 
Doncs amb això ja n'hi ha prou. "Tenir" era ja "utilitzar". Habere és ja adhiebere. La amoralitat no consistia només en el seu llançament, sinó en la seva possessió, ja que si Hiroshima i Nagasaki no haguessin estat devastades, la bomba estaba destinada a acabar sent automàticament una amenaça de genocidi.
El que val per les bombes, val també, mutatis mutandis, de les instal·lacions, des de les que avui és possible no només per a qualsevol wrong hand [mà equivocada], sinó per a qualsevol llauner, produir armes atòmiques. I a tot això, que Carter no sabia ni es podia imaginar qui seria l'actual inquilí de la Casa Blanca. La má tonta i equivocada més perillosa que fins ara s'ha fet i esperem que desfet.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris