Li he escoltat dir en més d'una ocasió a Xavier Sala Martin, últimament desaparegut des de l'1-0, que la borsa està en mans d'una colla d'histèrics i psicòpates, que poc tenen a veure amb l'economia real i el seu desenvolupament. Diria que no li falta raó al catedràtic d'economia de les americanes impossibles en llegir la noticia de la que tractaré a continuació...
Expliquen diversos mitjans que Netflix s'enfonsa en borsa tot i haver guanyat un 485% més i la culpa la tenen els usuaris. La companyia de streaming va tenir 327 milions de beneficis en el segon trimestre, una millora substancial que no obstant això no ha pogut frenar una patacada en els mercats. La clau està en que no van complir l'objectiu d'usuaris, situat un milió per sota del previst.
Les xifres del negoci de Netflix són de vertigen. Milers de milions de facturació que Netflix va traduir en un benefici net de 384.300.000 de dòlars (327 milions d'euros) en el segon trimestre de 2018. La xifra representa una millora ni més ni menys del 485,8% respecte al mateix període de l'exercici precedent, segons ha informat la companyia nord-americana de distribució de pel·lícules i sèries en línia. No obstant això, la borsa no ha rebut bé aquests resultats per un motiu: el nombre d'usuaris al tancament del trimestre, 130.140.000, es queda un milió per sota de l'objectiu marcat per la plataforma.

Els resultats trimestrals de Netflix van ser acollits amb fredor pels inversors i els seus títols van caure al voltant d'un 13% en les transaccions electròniques posteriors al tancament del mercat de Wall Street. El motiu, segons els analistes, és la desconfiança que genera que no s'hagin complert els objectius de subscriptors. Si aquests no creixen al ritme previst, serà cada vegada més difícil fer front a les milionàries inversions previstes per la companyia per seguir creant la ingent quantitat de continguts que nodreixen el seu catàleg. 

Com es pot veure es tracta d'un mercat cada vegada més competitiu que té riscos no controlats, sobretot si es deixa la borsa en mans d'aquests psicòpates histèrics. Uns psicòpates que dóna la sensació que el que fan és 'jugar a la borsa', no invertir, i això a la llarga és molt perillós per a la seva butxaca i en el fons per la nostra.