Holanda converteix en parcs flotants les escombraries dels rius. A Rotterdam pots descansar en aquest parc de butxaca flotant fet amb les deixalles de plàstics que, en lloc de quedar flotant a l'aigua es reciclen (Recycled Park). Què fer amb els residus sòlids? La pregunta és important en qualsevol lloc del món, però a Holanda han trobat una resposta única: reciclar per crear espais públics. Recycled Park Foundation és una organització que s'ocupa de recuperar les escombraries dels rius, mentre que al port de la ciutat holandesa de Rotterdam, els converteix en illes flotants en què les persones poden relaxar-se sobre l'aigua.

Aquest primer parc de butxaca flotant -integrat per petites illes hexagonales- comprèn una extensió de 140 metres quadrats i està fet exclusivament de deixalles de plàstic reciclat que van recollir a través d'unes trampes que van dissenyar i van posar a surar en els rius de la ciutat, el moviment de l'aigua és el que va permetre que atrapessin les escombraries.


Pot ser que això encara no es vegi a Espanya, però és un exemple inspirador per generar menys escombraries i, al mateix temps, crear coses belles a partir de les escombraries. El cicle per arribar a les illes flotants és recol·lectar el plàstic dels rius per mitjà de trampes, posteriorment classificar-lo perquè passi pel tractament de reciclatge i així convertir-se en les parets hexagonals que formaran l'esquelet del que acabarà sent un parc flotant
"Quan recuperrm el plàstic directament a les nostres ciutats i ports, prevenim el creixement de la sopa de plàstic dels nostres mars i oceans", comenta Ramon Knoester, fundador d'aquesta iniciativa, a Designboom.

A més de ser llocs d'esplai per als habitants de Rotterdam, aquestes illes permeten el desenvolupament d'espècies vegetals i organismes com caragols, escarabats, petits peixos i fins i tot ànecs que s'alimenten del que creix al voltant d'aquestes estructures.

Sembla poca cosa, però és important, si es fes més i en més llocs evitariem imatges com aquestes d'una illa de plàstic al pacífic: